Živi zid s koalicijskim partnerima u Čakovcu: ‘Jedina opcija’ za spas Hrvatske

-Želim iz Čakovca poslati snažne poruke cijeloj Hrvatskoj, kazao je predsjednik Živoga zida Ivan Vilibor Sinčić u uvodnom djelu predstavljanja izbornog programa i kandidata koalicije čiji je slogan ‘Jedina opcija’. Naš program garantira gospodarski rast i financijsku stabilnost.

To je program koji je znanstveno i stručno utemeljen i jedini je program koji jasno kaže kako ćemo namiriti novac i u koje programe ćemo ga uložiti. Završilo je vrijeme demagogije, došlo je vrijeme odgovornosti. Živi zid je okupio na jednu listu sve one koji žele drugačiju Hrvatsku, nastavlja Sinčić.

Isto tako želimo se suprotstaviti svim onim političkim štetočinama, HDZ-u, SDP-u, MOSTU i njihovim satelitima koji posljednjih dvadeset godina upravljaju Hrvatskom, i koji su po kazali što i kako znaju, odnosno ne znaju.

Došlo je vrijeme da Hrvatska postane normalna zemlja i mi ćemo u tome uspjeti, poručio je Sinčić. Želio bih samo podsjetiti, kazao je još Vilibor Sinčić kako je Živi zid na prošlim parlamentarnim izborima u ovoj, 3. izbornoj jedinici samostalno prešao prag, no nažalost zbog preračuna glasova nismo osvojili mandat, ali ovaj put smo mnogo jači i snažniji jer smo ujedinili mladost, znanje, iskustvo i akciju.

Pozivam, završio je Sinčić, svoje kolege i naše birače, da zajedništvom i poštenjem pošaljemo jasnu poruku onim korumpiranim političarima koji su se okupili na pojedinim listama, a ni sami ne znaju zašto.

Predstavnik takvih u ovoj izbornoj jedinici je zasigurno i ‘Remetinec koalicija’ koju predvodi stranka reformista na čelu s Radimirom Čačićem. Njemu i sličnima šaljemo poruku da je vrijeme za Hrvatsku bez političke korupcije, onaj tko je već jednom ukrao javni novac, nema što raditi u politici.

Borimo se za opstanak hrvatskog seljaka

Nositeljica liste u trećoj izbornoj jedinici je Vladimira Palfi, koja je kazala da kao dijete rođeno na selu, ali danas i član glavnoga odbora stranke, koja već pet godina govori kako hrvatsko selo propada neće to više dopustiti.

– Dat ćemo sve od sebe da tu propast hrvatskog seljaka zaustavimo i da sprovedemo naš ‘poljoprivredni program’ koji će oživjeti posrnulo hrvatsko selo.

Jedan od koalicijskih partnera Živog zida na predstojećim parlamentarnim izborima je i Hrvatska demokratska seljačka stranka čiji predsjednik Ivan Martan također ističe važnost oporavka hrvatskog seljaka.

Martan je kazao kako je prije svega potrebno formirati jednu ‘seljačku’ banku, poput nekadašnje Agro-obrtničke banke koja je nažalost nestala, kao i novac deponiran na njezinim računima, kada je tadašnji predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić prije više od desetak godina potpisao koalicijski sporazum s Ivicom Račanom. Tada je također ukinuta i Gospodarska sloga koja je trebala biti nositelj poljoprivredne proizvodnje u ovoj državi.

Takva banka bi trebala sa znatno nižim kamatama na kredite biti pomoć seljaku prilikom pripreme za sjetvu, a na žalost ovo što sada imamo je daleko od onoga kako su organizirane zapadne zemlje u kojima se pomaže selo i poljoprivreda, koji su velikim djelom i nositelji gospodarskog rasta i razvoja.

Isto tako važno je povezati zelenu i plavu (kontinentalnu i primorsku ) Hrvatsku. Naime ta zelena Hrvatska može proizvesti hranu za dvadeset milijuna ljudi, a u isto vrijeme se u državu uvozi hrane u vrijednosti od 23 milijarde eura. Ne vidim razloga zašto u hrvatskim hotelima i kuhinjama u skoroj budućnosti ne bi bilo više domaćih kvalitetnih i ekološki prihvatljivijih proizvoda za razliku od uvoznog voća, povrća i mesa upitne kvalitete.

U Čakovcu se predstavila i treća s liste koalicije, dr. med. Suzana Đanić, profesorica u Školi za medicinske sestre u Bedekovčini. – Pod broj jedan želim reći kako smatram da bi za sve u ovoj državi zdravstveno osiguranje trebalo biti besplatno, rekla je tom prigodom Đanić. Sredstva za to se mogu namaknuti, samo je potrebno napraviti dobru reformu dosadašnjeg stanja. Isto tako ono što je bitno je da se sprovede kurikularna reforma, za koju je potrebno shvatiti da to nije proces koji će biti završen s onim danom kada bude sproveden, već je to proces koji će trajati godinama, kroz koje će biti potrebno neke stvari ponovo mijenjati.

Branimir Bunjac, drugi s liste koalicije koju u trećoj izbornoj jedinici predvodi Živi zid na kraju je istaknuo kako je ovo lista koja je dobro strukturirana. – Na listi se nalaze doktori znanosti, poljoprivrednici, mlađi, ali i oni po godinama stariji kandidati, kazao je Bunjac. Ono što je važno za spomenuti je to da se na listi nalazi i dovoljan broj žena, a i sama nositeljica liste je žena, Međimurka Vladimira Palfi.

Živi zid će tako na ove parlamentarne izbore u trećoj izbornoj jedinici izaći u koaliciji s HDSS-om, Međimurskom strankom, Udrugom Franak, strankom Promijenimo Hrvatsku, Abecedom demokracije i Akcijom mladih, a sve pod sloganom ‘Jedina opcija’.

Na predstavljanju kandidata s liste koalicije Živog zida u Čakovcu su osim već spomenutih Vladimire Palfi, Suzane Đanić ,Branimira Bunjca i Ivana Martana bili i Denis Sakač, Dragan Pongrac, Snježana Sabolek i Ivan Benčina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije