Plenković i službeno novi šef HDZ-a, dobio je 97.823 glasa

Andrej Plenković novi je predsjednik HDZ-a, a za njega su glasovala 97.823 člana (99,61 posto onih koji su pristupili glasovanju), kako je u središnjici stranke izvijestio Damir Sesvečan iz središnjeg izbornog povjerenstva za izbor predsjednika HDZ-a.

– Hvala vam na podršci i povjerenju koje ste mi u velikom broju iskazali izborom za predsjednika najveće stranke. Imajući na umu i dosadašnja dostignuća i ozbiljnost trenutka, svjestan sam odgovornosti koju preuzimam. Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a provela reforme te pristupila NATO-u i Europskoj uniji. Svoje djelovanje HDZ kao dio obitelji Europske pučke stranke nastavlja na tim povijesnim uporištima, danas započinjemo novo poglavlje – izjavio je Plenković.

– Nalazimo se u zahtjevnom vremenu, HDZ i Hrvatska trebaju novu viziju i pristup – dodao je Plenković.

Od 782 biračka mjesta rezultati su do sada obrađeni na njih 774 ( 98,97 posto). Od 208.277 članova s pravom glasa, glasovanju je pristupilo 98.209 birača (46,83 posto). Nevažećih listića bilo je 336. Kako je objasnio Sesvečan, izbori još uvijek traju u inozemstvu te će potpuni službeni rezultati biti objavljeni sutra tijekom dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije