Zašto je vijećnik Predrag Kočila završio na razgovoru u policiji?

Nezavisni čakovečki gradski vijećnik dr.sc. Predrag Kočila pozvan je na policiju na obavijesni razgovor jer ga je nepoznata osoba anonimno prijavila zbog poticanja na mržnju i nasilje.

– Istina, nakon sjednice Gradskog vijeća u četvrtak na vrata kuće pokucao je policajac i predao poziv na razgovor u PU međimursku. Poziv je bio za ponedjeljak, ali ja sam otišao odmah idući dan. Sve je prošlo korektno, policajci su bili vrlo profesionalni. Sastavljen je zapisnik i sad ćemo dalje vidjeti. Rekao sa da mi ni na kraj pameti nije poticati bilo koga na nasilje i mržnju – kaže Kočila, koji nije želio govoriti o sadržaju razgovora.

Pisao o političarima

Sporne su njegove objave na Facebook profilu, o kojima je bilo riječi i na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak. Zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan (SDP) vijećnicima je iznio navode koje je na društvenoj mreži objavljivao vijećnik Kočila. Sve se zakuhalo nakon što je Kočila u nekoliko navrata tražio odgovor na pitanje koliko je točno novca od puta do dnevnica i drugog, potrošila delegacija Grada Čakovca tijekom službenog puta u prijateljski Kiryat Tivon u Izraelu.

Grad je potom od Izraelaca zatražio da pošalju presliku računa za hotelski smještaj. – Zamolili smo vijećnika da ih dođe pogledati u Gradsku upravu jer mu ih ne možemo slati na email – rekao je Bogdan i dodao da su ih građani nazivali i zbog ‘zastrašujućih objava’ vijećnika Kočile na Facebooku, koje ‘potiču na mržnju i nasilje’.

Kočila je, uz ostalo pisao o političarima ‘kojima se morala oduzeti imovina, a njih objesiti da vise u centrima gradova kao primjer drugima’. Ti su postovi objavljeni između 13. i 16. lipnja, a 16. lipnja Bogdan je odlučio vratiti 4000 kuna dnevnica u gradsku blagajnu jer se nije želio natezati s vijećnikom.

Grad: Sramotili smo se

U Gradu ističu da u poslovnom svijetu nije uobičajeno da se od poslovnog partnera traži da se ispostavi račun za ono što je sam platio. To je, kažu, tajni dokument, a Grad je zbog inzistiranja vijećnika Kočile da se pošalje specifikacija hotelskih troškova ‘morao sramotiti’.

Kočila ističe da je samo tražio da se ispostave računa vezani uz put u Izrael, na što kao vijećnik ima pravo. – Moj je zadatak tražiti da se javnosti podastru troškovi jer je to novac poreznih obveznika – napominje. Kočila dodaje da se neće dati zastrašiti.

Glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal potvrdio nam je kako je Predrag Kočila pozvan na obavijesni razgovor i to temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije