VIDEO I FOTO Svečano za Dane općine Goričan uz podjelu priznanja

>> VIDEO I FOTO: Svečano za Dane općine Goričan uz podjelu javnih priznanja

Povodom Dana općine Goričan, u petak 24. lipnja 2016. godine u Multimedijalnoj dvorani s početkom u 17 sati održana je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Goričan koju je otvorio predsjednik Vijeća Andrej Blagus. Svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, načelnici i predstavnici donjomeđimurskih općina i grada Preloga, načelnik općine Legrad, općinski vijećnici, predstavnici udruga i mještani Goričana.

Nakon obraćanja načelnika općine Marija Moharića i gostiju prikazan je film u trajanju od dvadesetak minuta o ostvarenim gospodarskim rezultatima u radu Općine, općenitom životu u Goričanu te o daljnjim planovima. Film je izradio Studio Vipro iz Preloga.

Predsjednik Općinskog vijeća i načelnik zaslužim mještanima i udrugama uručili su javna priznanja i to: nagradu za životno djelo dobio je Josip Vadlja (UDVDR), godišnje nagrade dobili su Mato Pongrac (DVD), Seniori udruge Mažoretkinja, Josip Švenda (SRD “SMUĐ”), Petar Medvar (NK Trnava) i Metalni racing team, dok su zahvalnice općine Goričan dobili osnovnoškolci Jakob Jakšić, Boris Vražić, Valerija Dominić i Lucija Farkaš, Zlatko Mesarić (UDVDR), Zdenka Mikec (Mažoretkinje), Josip Markušić (KUD) te Katarina Bašnec (Cehovsko društvo).

U glazbenom programu nastupili su učenici Osnovne škole Goričan Lara Jakšić na sintisajzeru, Karlo Horvat na trombonu te učenice Doris Malović, Manuela Šimunić i Lara Jakšić s prigodnim recitacijama.

Nakon sjednice i kratkog domjenka okupljeni su se preselili u šator ispred Doma kulture gdje se održalo svečano otvorenje širokopojasne komunikacijske mreže na području općine Goričan. Publici su se s par riječi obratili načelnik općine i direktor tvrtke Infrastruktura iz Ludbrega Stanislav Magić, partner u ovome hvalevrijednom projektu koji je povezao Goričan s cijelim svijetom.

Na samom kraju programa, nastup mladih talentiranih učenika OŠ Goričan grupe “Atomi hop-hopa” oduševio je prisutne. Početkom korištenja širokopojasne mreže općina Goričan postala je prva općina u Hrvatskoj koja je za svoje mještane osigurala priključke na najbrži Internet i kvalitetnu televizijsku sliku.

Po završetku službenog dijela otvorenja, okupljene su svojim pjesmama zabavljali Mirko Švenda-Žiga i grupa Dobre Vibracije. Uz besplatne pečene odojke i osvježavajuća pića zabava i ugodno druženje mještana i gostiju nastavilo se do jutra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije