Dan državnosti obilježili i u Donjem Vidovcu

U Donjem Vidovcu su povodom Dana državnosti zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulim donjovidovskim braniteljima, a u Sportskom parku Kalanica održano je vatrogasno natjecanje donjomeđimurske vatrogasne zajednice.

– Sretan Dan državnosti svim žiteljima Hrvatske, Međimurja i Donjeg Vidovca – poručuje općinski načelnik Josip Grivec i dodaje: Prisjetimo se da je pred četvrt stoljeća, naša zemlja započela je nepovratni proces odvajanja od Jugoslavije i uspostave stoljećima željene potpune državne suverenosti i neovisnosti. Odlukom Hrvatskog Sabora je taj proces započeo. Na žalost velikosrpski agresor krenuo je u krvavi rat u kojemu su mnogi izgubili živote.

Hrvatski narod svjestan trenutka, slogom i zajedništvom odupro se, nije pokleknuo i svojim snagama uspio pobijediti agresora. Danas smo dio Europe, slobodni i nezavisni, a to se postiglo zahvaljujući nacionalnom jedinstvu iskazanom na referendumu o samostalnosti i suverenosti te tijekom Domovinskog rata temelja naše države. Tih teških i slavnih dana treba se prisjećati i prenositi na djecu i mlade, jer u temelje naše domovine ugrađeni su mnogi životi, mnogo je krvi i suza proliveno – završio je Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije