T. Karamarko: Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a!

Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare. Za 11 sati zakazana je sjednica Predsjedništva HDZ-a koja se, podsjetimo, trebala održati jučer u 10 sati, pa u 18 sati da bi naposlijetku bila odgođena za danas.

– Moja dužnost je da vas obavijestim o onome što danima visi u zraku, podnosim ostavku na mjestu predsjednika HDZ-a – poručio je Karamarko i kao razlog naveo nemogućnost sastavljanja nove većine u Saboru.

Karamarko je odbacio navode da bi Vlada opstala da se on ranije povukao. – Politički protivnici će uvijek tako pričati. Vlada je bila disfunkcionalna, mene najviše smetalo ignoriranje HDZ-a u toj kombinaciji, nismo imali pristup bitnim odlukama, bitna ministarsva su uzeli mostovci.

Nisam mogao dopustiti da stranka bude ponižena – izjavio je Karamarko. Kazao je i da je HDZ srušio svoju Vladu. – To zvuči ružno, ali ta Vlada nije mogla funkcionirati i ja ostajem kod toga. Ja sam tu prvi i ja sam taj koji snosi odgovornost – naglasio je još jednom Karamarko.

Na pitanje misli li da će biti isključen iz stranke Karamarko je rekao da za tim nema potrebe. – Pokušat ću sa strankom biti u dobrim odnosima – rekao je.

HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković jučer je najavio da će se kandidirati za novog šefa HDZ-a, a potporu mu je dao kolega europarlamentarac Davor Ivo Stier. Plenković je rekao da se treba okrenuti gospodarstvu, rastu i zapošljavanje te mladima, a manje se baviti prošlošću.

– Svojim nasljednicima želim da rade dobro i da budu uspješni. U ove četiri godine stranka je dobila dignitet i ‘mišiće’ i dao Bog da tako nastave i dalje – rekao je Tomislav Karamarko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije