Orešković: Pozivam Petrova i Karamarka da se povuku sa svojih dužnosti!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas se prvi puta obratio javnosti nakon što je jučer pola sata prije zakazane sjednice Vlade, sjednica iznenada odgođena.Na početku svog obraćanja premijer se našalio riječima ‘Čujem da sam vam falio’, nakon čega je odmah jasno rekao da ne daje ostavku.

– Ne dajem ostavku niti sam to planirao – kazao je premijer i dodao da je jučerašnju sjednicu Vlade otkazao zbog hitnog sastanka s kolegama iz SOA-e.

Premijer se osvrnuo i na politički krizu koja trenutno trese zemlju i neslaganje između Tomislava Karamarka i Bože Petrova koje je pozvao da se povuku sa svojih dužnosti.

– Odnosi gospodina Karamarka i gospodina Petrova postali su prevelik teret za ovu Vladu i za Hrvatsku. Svi ste vidjeli da sam posljednjih dana uložio puno napora da se njihovi odnosi poboljšaju, no bezuspješno. Stoga pozivam Karamarka i Petrova da se u nacionalnom interesu povuku sa svojih dužnosti – izjavio je Orešković i dodao da će se na taj način potvrditi stabilnost vlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije