Advent u gradu Zrinskih: Čakovec postaje grad anđela!

Danas je u prostorijama gradske uprave održana konferencija za novinare u povodu Adventa u gradu Zrinskih. Program ovogodišnjeg Adventa predstavili su gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, te gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak.

Vrijeme došašća koje nas tijekom 4 tjedna vodi do Božića najsvečanije je doba godine, doba kada zaboravljamo nesuglasice, brige, sve ono negativno i ružno što život neminovno donosi sa sobom, i kad nam život barem nakratko obasjava samo svjetlost, radost i mir.

Doba kada vlada ljubav, kada se radujemo životu i slavimo ga, vrijeme iskrenih zagrljaja, toplog prijateljskog stiska ruke i svega onog zbog čega se čovjek naziva čovjekom, i ove ćemo godine u Čakovcu proslaviti zajedno uz još jedan “Advent u gradu Zrinskih”.

Program počinje u petak, 25. studenog te je po prvi puta, osim već poznatih lokacija, proširen i na prostor Atrija Starog Grada. Tako će se na najsvečaniji način udahnuti život Starom gradu, jednom od najljepših dijelova Čakovca.

Bogatiji nego ikada dosad, program obuhvaća različite prigodne sadržaje koji će se odvijati na Franjevačkom trgu, u Ulici kralja Tomislava, u Knjižnici Nikola Zrinski, u prostoru Muzejsko informativnog centra, u zgradi Scheier, u Centru za kulturu, u Crkvi Sv. Nikole, te u Atriju Starog grada.

Već prema svojim interesima i afinitetima, naši najmlađi će se moći izraziti u raznolikim tematskim kreativnim radionicama, družiti se s Djedom Mrazom , dočekati Svetog Nikolu, ili jednostavno uživati u dječjim predstavama. Čakovec će tijekom 4 vikenda živjeti u pravom božićnom duhu, uz prigodne nastupe KUD-ova, zborova, Čakovečkih mažoretkinja, Gradskog puhačkog orkestra, dječjih vrtića te raznih drugih izvođača koji će svojim nastupima uveličati radost božićnog ugođaja.

Očekuju vas i zanimljiva putopisna predavanja, a osobita novost je Prvi međunarodni festival karikatura, koji će se premijerno predstaviti na Adventu u Čakovcu. Još jedna novost koja će razveseliti mnoge posjetitelje je svakako klizalište na Trgu Republike koje će biti otvoreno tijekom čitavog Adventa u gradu Zrinskih. Ulica kralja Tomislava dobit će novu vizualnu vizuru, Čakovec postaje grad anđela! Po uzoru na veće europske gradove, na čakovečkoj zgradi gradske uprave osvanut će adventski kalendar.

Uz mnogobrojne sadržaje nikako ne propustite Adventski sajam na Franjevačkom trgu, gdje će se mnogobrojni izlagači predstaviti bogatom božićnom ponudom prigodnih proizvoda. Vizualni identitet grada ove godine obećava pravu božićnu čaroliju, stoga budite dio ove magične priče koju ćemo tijekom Adventa u gradu Zrinskih živjeti zajedno, povezani nevidljivom sponom ljubavi, radosti i zajedništva. Kompletan program bit će dostupan na web stranicama Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije