Štrigova čeka rezultata projekta ROK4 i priprema se za Štrigovske noći

Još se hlade dojmovi s briljantnog ‘Urbanovog 2016. a u Štrigovi su u tijeku nove aktivnosti koje će Štrigovi donijeti nove vrijednosti, sadržaje i posjetitelje (goste, turiste, sudionike…).

Turistička zajednica Općine Štrigova u iščekivanju 1. izvješća EFRR-e o rezultatima rada na projektu ‘ROK 4’ koji je stvoren zajedničkim radom Ljudske univerze Šentjur i Ljudske univerze Kočevje kao partnera iz Slovenije i Turističkom zajednicom općine Marija Bistrica, hrvatskim partnerom.

Josip Mikec, stručni zaposlenik i voditelj Turističkog ureda štrigovske Turističke zajednice kaže kako je projekt ‘ROK 4’ kojemu je osnovni cilj očuvanje europske kulturne baštine kroz prijenos znanja od starijih na mlađe generacije priveden kraju i sada se od Europske unije i Europskog fonda za regionalni razvoj očekuju rezultati koji bi na kraju trebali partnerima donijeti značajne novce za provođenje projekta u živo, točnije za turističke namjene, a raditi će se i na prekograničnoj nadgradnji projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 175.268 eura, a od IPA-e je zatraženo 148.877 eura, dok je udio Turističke zajednice općine Štrigova 44.701,91 eura, od čega zatraženo sufinanciranje od EFRR-a iznose 37.996,62 eura (85%) s vlastitim udjelom od 6.705,29 eura (15%).

Ovog trenutka Turistička zajednica, Općina Štrigova i KUD ‘Sveti Jeronim’ započeli su izradu programa za ‘Štrigovske noći 2016.’ najveću kulturnu, zabavnu, gastronomsku i športsku priredbu u štrigovskom kraju i ovom dijelu Europske unije, koje će započeti 3. srpnja i odvijati će se tijekom srpnja na više mjesta s bogatim sadržajima.

Prvo je na rasporedu predstavljanje nove zbirke pjesama (knjiga) Stjepana Makovca Pište, legende kulturnog života i stvaralaštva štrigovske općine i fare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije