Optužnica protiv Marija Moharića: ‘Općinu nisam oštetio niti za jednu lipu’

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, održanoj 28. travnja 2016. godine, načelnik Mario Moharić informirao je općinske vijećnike da je USKOK ovih dana podignuo optužnicu protiv njega na Županijskom sudu u Zagrebu.

Predmet optužnice u najvećoj mjeri identičan je onome kakav je bio na početku istrage prije godinu i pol, kada je načelnik Moharić također obavijestio Općinsko vijeće o pokretanju i predmetu istrage.

Optužnica se, u odnosu na početak istrage, razlikuje u tome što je prepolovljen iznos za koji ga se tereti, a to je u istrazi bilo ukupno 6.400,00 kuna. Sada ga se u optužnici tereti za isplaćivanje putnih troškova u ukupnom iznosu od 2.870,00 kuna, te isplatu 3 naknade za sjednice Općinskog vijeća u iznosu od po 160,00 kuna. Ukupna visina navodne nepripadne dobiti za koju ga se sada tereti u optužnici je 3.350,00 kuna.

Moharić je poručio vijećnicima i cjelokupnoj javnosti da će na sudu dokazati da nije Općinu oštetio niti za jednu lipu, jer općinskom imovinom, već četiri mandata, upravlja manirom dobrog gospodara, što su mještani Goričana svih ovih godina znali prepoznati, zbog čega su ga na svim izborima do sada podržali natpolovičnom većinom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije