Potpisan Sporazum o suradnji Međimurske županije i Vukovara

Uoči svečane sjednice Skupštine Međimurske županije, povodom obilježavanja Dana županije, međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su ‘Sporazum o suradnji’ temeljem kojeg će se zajednički nastaviti raditi na daljnjem očuvanju sjećanja na grad heroj, ali i naše heroje, branitelje.

Naime, Međimurska županija također se uključila u donatorsku akciju za obnovu vodotornja, a prve akcije krenule su u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije. Tako je u sklopu svečane sjednice Skupštine Međimurske županije, u jezeru Starog grada u zrak pušteno 450 lampiona u znak podrške gradu heroju, u skladu s godinom obljetnice Sigetske bitke, još jednog velikog događaja naše povijesti.

Tom prigodom, naglasio je međimurski župan, ovdje se radi o novom koraku zajedništva i dokazu da simbol stradanja naših branitelja koji su dali život za neovisnost i slobodu svoje domovine, nikada neće biti zaboravljen. – Prije 26 godina međimurski branitelji krenuli su u obranu herojskog grada Vukovara, što ne smijemo nikada zaboraviti.

Ako ovaj sporazum, suradnja i podrška obnove vukovarskog vodotornja i svi oni projekti koji će biti od strateškog interesa razvoja grada mogu biti pomoć od strane Međimurske županije, biti ćemo sretni, jer mislimo da Vukovar to zaslužuje.

– Drago mi je što smo ponovo u Čakovcu, u vrlo kratkom vremenu od prošlog posjeta, kazao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara. Zadovoljstvo je veliko naravno i zbog potpisanog sporazuma, kojim se samo dokazuje da smo svi mi Hrvatska.

Međimurje i Vukovar imaju posebne poveznice, osobito kroz Domovinski rat. Prošlost moramo ostaviti tamo gdje joj je i mjesto,nastavlja Penava, ali nas zato sadašnjost i budućnost moraju još jače povezati. Idemo dalje razvijati priču, jer ipak smo mi jedan narod i jedna država, jedno tkivo. Stoga na obostrano zadovoljstvo i korist idemo surađivati i donositi dobrobit svojim zajednicama i samoj državi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije