Protiv povećanja dopunskog zdravstvenog osiguranja – Peticija HSU-a u Prelogu

U subotu 23. travnja na tržnici u Prelogu održana je akcija prikupljanja potpisa za Peticiju protiv povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja. Naime, prema izjavama ministra zdravlja Darija Nakića trebalo bi doći do poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna.

Prema mišljenju HSU-a, poskupljenje ove usluge, osim što je financijski neopravdano, pokazuje da Vladini dužnosnici nažalost nisu u potpunosti informirani o stanju u zdravstvu, a dodatno opterećujući građane Hrvatske, cilj im je pogodovati privatnim osiguravajućim kućama na štetu državnog, financijski uspješnog i kvalitetnog osiguravatelja.

Akciji su uz članove HSU-a, na čelu s predsjednikom Županijske organizacije Valentinom Kočilom, prisustvovali i predstavnici stranaka koje podupiru peticiju, Željko Pavlic, predsjednik MDS-a, Zlatko Lovrenčić, potpredsjednik MDS-a, Nenad Igrec, predsjednik i Slađan Mihoci, tajnik GO SDP-a Prelog.

Predsjednik ŽO HSU-a Valentin Kočila pozvao je mještane Preloga i okolice na zajedničku akciju skupljanja potpisa protiv ovakvih namjera Vlade.

– Javno i široko dostupno zdravstvo branimo danas da bi ga sutra mogli uživati svi – istaknuo je Kočila.

Uz ovu peticiju građani su mogli dati svoj potpis i na peticiju Hitna je Međimurju bitna, kojom se protive novoj Mreži hitne službe u Hrvatskoj kojom bi se Čakovcu smanjio broj timova hitne službe sa 10 na 5. O toj peticiji više je rekao Željko Pavlic, predsjednik MDS-a.

– Ova inicijativa Vlade također je neprihvatljiva za Međimurje. Dok se ukupan broj timova u Hrvatskoj novom Mrežom povećava za 69, Čakovcu se taj broj smanjuje s 10 na 5. To je neprihvatljivo jer se time narušava ravnopravnost, kako među samim pacijentima, tako i među hrvatskim krajevima. Iako svi jednako uplaćujemo u zdravstveni fond, neki će dobivati pristupačniju službu hitne pomoći, a nekima će biti manje dostupna što je neprihvatljivo jer je to često pitanje života i smrti. Zalažemo se da Međimurje dobije najmanje 20 timova hitne pomoći; 10 u Čakovcu, 5 u Prelogu i 5 u Murskom Središću – rekao je.

Akcija prikupljanja potpisa odvijat će se do kraja mjeseca pa predstavnici ovih stranaka pozivaju građane Međimurja da, u što većem broju, svojim potpisima podrže ove Peticije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije