Mladež HDZ-a Međimurja obilježila Dan planeta Zemlje

Mladež HDZ-a Međimurja je 22. travnja obilježila Dan planeta Zemlje na Marini u Prelogu. Posadili su deset stabala ispred kampa na Marini, te na taj način obilježili svjetski Dan planete Zemlja.

Od svih brojnih događaja posvećenim očuvanju okoliša, ove je godine posebno u fokusu obnova šuma, te njihova zaštita i smanjenje onečišćenja.

– Simboličnom sadnjom lipe, kestena i oraha obilježili smo dan posvećen našem planetu i prirodi, te smo željeli skrenuti pozornost Međimuraca na zaštitu okoliša i opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. Osim što su drveća pluća naše Zemlje, ono pomaže umanjiti štetno djelovanje klimatskih promjena te je važna njihova zaštita – kazao je predsjednik mladeži HDZ-a Matija Žugec.

Zbog ubrzanog ritma života i obaveza često zaboravljamo važnost prirode koja nas okružuje, te zaboravljamo koliko smo zapravo ovisni o njoj. Premalo vremena izdvajamo za očuvanje prirode i njenu zaštitu, a jedino na taj način možemo ljepše i zdravije živjeti. Priroda ne treba nas, nego mi nju. (‘Postoji izvrstan učitelj, ako ga razumijemo: to je priroda’ – Heinrich von Kleist)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije