Općinskim nekretninama upravljaju manirom dobrog gospodara

– Nema tu neke filozofije. Onime što imaš moraš upravljati manirom dobrog gospodara. Što će nam objekti koji nemaju svrhu? – pita Franjo Makovec (HSLS), načelnik općine Sveti Martin na Muri, jedne od samo šest iz cijele Hrvatske koje su, prema nalazu Državne revizije, dobro upravljale nekretninama od njih ukupno 428.

Zanimljivo je da je čak pet od šest općina iz samo jedne županije – međimurske. Među nekretninama koje je općina Sveti Martin na Muri dosad obnovila nalazi se i mrtvačnica koja, ponosno će načelnik, ima i sustav grijanja, pa se zimi temperatura ne spuštaju ispod 15 stupnjeva. Podignuta je i drvena atrakcija, Mlinarska kuća uz rijeku Muru u Žabniku, obnovljena općinska zgrada… Na pitanje u čemu je tajna za dobivanje petice od Državne revizije, Makovec uz smijeh ispaljuje: ‘Dobar načelnik!’.

Njegov kolega Franjo Bukal (HNS), prvi čovjek Orehovice, kaže da se samo treba pridržavati zakona i raditi. Timski. Općina je nekretnine poput vatrogasnih i društvenih domova preuzela na sebe jer se tako lakše dolazi do novca za obnovu. No, Bukal je ogorečen sporošću kojom Državni ured za upravljanje državnom imovinom dodjeljuje državno zemljište nužno za proširenje. – Brzina u dodjeli ili prodaji zemljišta jako je važna zbog EU natječaja, pa ako čekate pet godina na rješenje, prođe vlak – dodaje Bukal.

Načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec (SDP), na pitanje kako su se našli na popisu uzornih općina, bio je kratak: ‘Mi u Međimurju radimo!’. Na popisu su se, uz te tri, još našle i općine Domašinec, Nedelišće i Rakovica, jedina izvan Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije