I Dragica Zgrebec bez supruga i djece prima naknadu za odvojen život od obitelji

Među brojnim povlasticama koje mogu koristiti saborski zastupnici je i naknada za život odvojen od obitelji (1000 kuna mjesečno, osim kad nema zasjedanja Sabora).

Tu povlasticu koriste mnogi zastupnici, pa čak i oni koji formalno nisu u braku i nemaju djece, a među njima je i SDP-ova saborska zastupnica Dragica Zgrebec iz Nedelišća.

Kako donosi Slobodna Dalmacija, Dragici Zgrebec je 2014. godine isplaćeno 10.738 kuna, a u prvoj polovici 2015. godine 6 tisuća kuna na ime naknada za život odvojen od obitelji, iako je u imovinskoj kartici navela da nije udana i da nema djece.

Zanimljivo, neki zastupnici koji su oženjeni i imaju djece, među kojima su i stranački kolege Dragice Zgrebec, 2014. i 2015. godine nisu koristili tu naknadu.

Zgrebec dužnost zastupnice u Hrvatskom saboru obnaša već šesti mandat, a saborska je zastupnica u kontinuitetu od 1995. godine.

U prošlom je sazivu Hrvatskog sabora obnašala dužnost potpredsjednice, a u aktualnom obnaša dužnost potpredsjednice Odbora za financije i državni proračun i članice Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

U imovinskoj kartici navela je da prima plaću u iznosu od 18.568 kuna, no prima i dodatnu naknadu u iznosu od 2500 kuna mjesečno kao članica Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Diplomirana je ekonomistica, a prije nego što se počela baviti politikom, bila je rukovoditeljica računovodstva i direktorica Čakovečkih mlinova te direktorica robnog prometa i predsjednica Uprave Agromeđimurja.

U imovinskoj kartici stoji da je vlasnica stana od 56 kvadrata u Čakovcu čija je vrijednost procijenjena na 400 000 kuna, a vlasnica je i dionica Agromeđimurja nominalne vrijednosti 287 000 kuna. Prijavila je i da ima ušteđevinu u iznosu od čak 800 000 kuna, 8145 eura i 1541 američkih dolara.

Dragicu Zgrebec pokušali smo više puta telefonski kontaktirati da nam komentira činjenicu da prima naknadu za život odvojen od obitelji i od koje godine, no nismo uspjeli s njom stupiti u kontakt.

Dodajmo da su u donedavnom sazivu Sabora tu povlasticu među onima koji nisu oženjeni i nemaju djecu koristili samo don Ivan Grubišić, Saša Dujić (SDP) i Dragica Zgrebec (SDP).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije