Anketa VL: Sjever negoduje što je većina ministara s juga

Oreškovićev tim mogao bi donijeti nova trvljenja između sjevera i juga. Komentari građana u Međimurskoj, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji uglavnom se svode na to da je cijeli sjeverozapad, o kojem se govori kao o, uz Istru i Zagreb, najrazvijenijem i gospodarski najjačem dijelu države, zastupljen sa samo jednim ministrom, Međimurcem Darkom Horvatom.

Kako bi se dijelom kompenziralo nezadovoljstvo u varaždinskom HDZ-u, Horvata bi u Saboru trebao zamijeniti VaraždinacJosip Križanić, a ne netko iz međimurske kvote, kako se dosad nagađalo.

Je li to, čuje se pitanje, “crveni” sjever kažnjen?

– Metković ima dva ministra i potpredsjednika Vlade, pa to je neka sila od grada! – kaže jedan Krapinčanin, koji se nada da će Zagorje dobiti barem nekoliko pomoćnika ministara. Građani prigovaraju i tome što su se najavljivali stručnjaci, a među ministrima ima i onih s “pretankim” biografijama. Povjerenje im ulijeva Orešković jer dolazi iz biznisa, a ne politike.

Evo što kažu Međimurci u anketi Večernjeg lista:

Dragutin Taradi, domar, Hemuševec

S obzirom na to da se radi o puno novih ljudi, trebat će im barem dvije godine da pohvataju konce i dođu k sebi, tako da baš i nisam neki optimist.

Anđelko Sokač, komercijalist, Draškovec

Većinom su to javnosti nepoznati ljudi, a vidim da ih je puno s juga. Nadam se da neće sav novac odlaziti dolje i da će ostati i za nas na sjeveru.

Martina Šlibar, kuharica, Oporovec

Ljudima treba dati šansu, samo se nadam da će ispuniti sve ono što su u kampanji obećavali. Prvi potrez bi trebalo biti smanjenje ministarskih plaća.

Zvonko Hranje, nezaposlen, Prelog

Nas Međimurce uvijek hvale da smo vrijedni, radišni i sposobni, a sad smo dobili tek drugoga ministra u povijesti. Previše je ministara iz Dalmacije.

Što kažu građani iz drugih krajeva Hrvatske saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije