Općina Štrigova za socijalni program izdvaja 72.000 kuna

Općina Štrigova će za potrebe Socijalne skrbi u 2016. godini utrošiti 72.000 kuna, što je za 8.000 kuna manje nego u godini koja broji posljednje svoje dane.

Novci će se raspodijeliti socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima, nezaposlenim, bolesnim, invalidnim i nemoćnim osobama te djeci, mladima i ljudima starije dobi.

Potrebitima će se pomoći u nabavci osnovnih prehrambenih proizvoda, odjeće, obuće, kućanskih potrepština, ogrjeva te kod zdravstvene skrbi i sudjelovanja u životnoj zajednici.

Djeci i mladeži pomagat će se u zadovoljavanju osnovnih potreba koje prvenstveno proizlaze iz njihovog razvoja, odrastanja, odgoja i obrazovanja.

Program socijalne pomoći predviđa i sufinanciranje prehrane učenika u osnovnoj školi, pomoć kod rođenja djeteta, sufinanciranje maturalnih i učeničkih putovanja, jednokratne novčane pomoći te hitne intervencije na stambenim objektima. Pri dodjeli pomoći pribaviti će se mišljenja Centra za socijalnu skrb, Osnovne škole Štrigova te drugih nadležnih službi i ustanova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije