FOTO/VIDEO RECEPT

DOMAĆE KRPICE KAO NEKAD Recept za nezaboravan okus koji će obogatiti vašu juhu

Ništa ne upotpunjuje okus domaće juhe kao svježe pripremljeni rezanci i krpice

Miris domaće juhe koji se širi kuhinjom i tanjur pun žutih rezanaca ili krpica neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo i obiteljska okupljanja. I dok se danas sve češće okrećemo brzoj i industrijski proizvedenoj hrani, ništa ne može zamijeniti okus i teksturu domaće tjestenine. 

Uz samo nekoliko sastojaka i malo truda, možete stvoriti pravo malo remek-djelo koje će obogatiti svaku juhu. Za pripremu ne treba mnogo vremena – dovoljno je malo truda i želje da se tradicija očuva, a rezultat je bogatiji i autentičniji okus koji industrijski proizvodi ne mogu nadmašiti.

Sastojci koji su vam potrebni:

5 jaja  

cca 500 gr brašna

1 mala žličica soli

Priprema domaćih rezanaca – korak po korak

1. Zamijesite tijesto

U posudi pomiješajte glatko brašno, jaja i prstohvat soli te zamijesite čvrsto tijesto. Ako koristite multipraktik, tijesto najprije umijesite u njemu, a zatim ga dodatno doradite rukama. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmara oko pola sata.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
Advertisement

2. Razvaljajte tijesto

Tijesto podijelite na nekoliko manjih komada, lagano pobrašnite i razvaljajte pomoću stroja za tjesteninu kako biste dobili tanke i elastične listove. Razvaljane mlince pažljivo položite na čisti stolnjak i ponovite postupak s preostalim tijestom.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
Advertisement

3. Narežite rezance

Dok završite s razvaljivanjem posljednjih listova, prvi će se već lagano osušiti. Narežite ih na manje komade, a zatim uz pomoć nastavka za rezance i krpice izrežite željeni oblik. Rasporedite ih po stolnjaku kako se ne bi zalijepili i ostavite da se suše preko noći.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
Advertisement

Ovim postupkom dobit ćete domaće rezance koji će svakoj juhi dati poseban okus i teksturu!

Priprema domaćih krpica i rezanaca prava je prilika da se povežete s tradicijom i uživate u okusu koji ne može zamijeniti nijedna industrijska hrana. Iako zahtijeva malo truda, rezultat će biti više nego vrijedan toga – bogata, ukusna juha.

Iz naše mreže
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije