KAJ SE FINO PEČE?

GORDANA ŠOLTIĆ Zlevanka sa sezonskim voćem idealna je kombinacija

Predsjednica Udruge žena Križovec s nama je podijelila recept za zlevanku

Gordana Šoltić neumorna je predsjednica Udruge
žena Križovec. Udruga broji desetak članica, no kako kaže
Gordana, vrlo su aktivne. Tijekom godine organiziraju razne
manifestacije na kojima predstavljaju svoje rukotvorine, peku
kolače pripremljene prema receptima naših baka ili pak prikazuju
kako se nekada u našem kraju slavio Božić ili Uskrs.  Rado
se uključuju i u brojne manifestacije na području Grada Mursko
Središće te su tako prilikom Sajma domaćih proizvoda minuli
mjesec pripremile nekoliko vrsta kolača, od pite sa sirom, preko
medenjaka, do zlevanke.  

– Ispekla sam zlevanku. Recept je jednostavan, na šalice, a za
bolji okus unutra sam stavila sezonsko voće – kupine.

Recept za zlevanku

Potrebne su:

  • dvije šalice brašna,
  • dva jaja,
  • pola šalice ulja,
  • šalica šećera i
  • šalica jogurta.

Sastojci se pomiješaju, izliju na nauljen lim, a gore se stavi
voće i zapeče. Jednostavno i fino, rekla nam je Gordana
podijelivši s nama ovaj recept za jednostavan ljetni kolač. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije