FOTO: U Prelogu otvorena zanimljiva izložba minijatura fijakera

>> FOTO: U Prelogu otvorena zanimljiva izložba minijatura fijakera

U Muzeju Croata Insulanus Grada Preloga, u petak 25. rujna, otvorena je izložba minijatura fijakera, autora Varga Ernőa iz Mađarske. Izložba je realizirana u suradnji Grada Preloga te Turističke zajednice Grada Preloga i Centra za kulturu Letenye.

Minucioznom ručnom izradom nastalo je preko stotinu kočija koje su služile u razne svrhe, primjerice prijevoz pošte, kola hitne pomoći, mrtvačka kola i sl. Prema stoljetnim predlošcima koji sežu čak u 19. stoljeće nastaju sićušne minijature koje Varga Ernő izrađuje od drveta, platna i bojila.

Izložbom fijakera prvi put se predstavio publici u Hrvatskoj, u Muzeju Croata Insulanus Grada Preloga. O autoru i njegovim radovima govorio je Josip Domok, ravnatelj Centra za kulturu Letenye te Iva Kožnjak, ravnateljica Muzeja Croata Insulanus Grada Preloga. Izložbu je prigodnim riječima otvorio, ispred Grada Preloga i Gradskog vijeća Grada Preloga, Đuro Ujlaki.

U glazbenom programu sudjelovali su mlada glazbenica iz Republike Mađarske Nora Ferenc te Vid Kolonić iz Preloga, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije