U Prelogu održano javno izlaganje o novom načinu financiranja udruga

Dana 21. rujna 2015. godine u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata Insulanus Grada Preloga, održano je javno izlaganje i upoznavanje sa Pravilnikom o financiranju javnih potreba Grada Preloga.

Javnom izlaganju prisustvovao je veći broj predstavnika udruga s područja Grada Preloga. Gradonačelnik, Ljubomir Kolarek pozdravio je prisutne članove skupa, te napomenuo da je važno informirati organizacije civilnog društva o potrebama prilagođavanja novim uvjetima financiranja javnog sektora koje određuje Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Istaknuto je da je vezano uz ovaj Pravilnik bilo i otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću te su udurge mogle dati konstruktivne primjedbe i prijedloge izmjene predloženog Pravilnika.

Nakon uvodne riječi gradonačelnika, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga, Miljenka Radović upoznala je prisutne sa osnovama novog načina rada i funkcioniranja udruga vezano uz nove zakonske propise. Isto tako je predstavila prijedlog Pravilnika, o uvjetima, mjerilima, postupcima financiranja, o potrebnoj dokumentaciji, rokovima, ocjenjivanju, ukazala na važne stvari koje bi udruge trebale posložiti u tehničkom i programskom smislu.

Nakon izlaganja većina prisutnih je postavljala pitanja vezano uz prijedlog Pravilnika i nov način financiranja udruga. Sam odaziv predstavnika udruga i postavljana pitanja dokaz su zainteresiranosti udruga za ovu temu koja će odrediti nove smjernice u radu udruga s područja Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije