FOTO: Bogojavljenje u Župi svetog Jakoba u Prelogu

>> FOTO: Bogojavljenje u Župi svetog Jakoba u Prelogu

Blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja, svečano, lijepo i radosno proslavljen je u Župi svetog Jakoba u Prelogu. Svečanu svetu misu predvodio je monsinjor Milan Šimunović u zajedništvu s domaćim župnikom prečasnim Antunom Hoblajem.

Misno slavlje ljepšim i svečanijim svojim je nastupom učinili i uveličali su Župni zbor preloške župe i župni Zbor mladih. U propovijedi je monsinjor Šimunović govorio o Bogojavljenju, kada se novorođeni Kralj prvi prikazao običnim pastirima i kada su kraljevi Gašpar, Melkior i Baltazar, ponizno se došli pokloniti Djetetu Isusu.

Sve je pozvao da budu Bogojavljatelji u svakom segmentu svoga života i rada. Pored velikog broja vjernika na Svetoj misi bio je i Dragutin Glavina, zastupnik u Hrvatskom saboru i dugogodišnji gradonačelnik Grada Preloga. Nakon Svete mise monsinjor Šimunović i prečasni Hoblaj u pratnji Triju kraljeva i župnih suradnika, pošli su u blagoslov Župnog dvora, gdje su župnikovi suradnici, prijatelji i rodbina ljubljenjem Križa posvjedočili svoju pripadnost Bogu i Katoličkoj crkvi.

Sve nazočne, župnik Hoblaj zadržao je na svečanom objedu te objavio statističke podatke za 2014.godinu. U 2014. u župi je kršteno 46 djece, a sahranjeno je 63 ljudi. Vjenčano je 18 mladih parova. Bilo je 45 firmanika, 58 prvopričesnika, podijeljeno je 50.400 Svetih pričesti i pohođen 221 bolesnik. Godinu dana ranije kršteno je 46 djece, umrlo je 66 osoba, vjenčano je 22 para mladih bilo je 44 prvopričesnika, 73 potvrđenika, te podijeljeno 50.500 Svetih pričesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije