Počasni građanin Preloga Ante Gotovina zahvalio dirljivim pismom

Umirovljeni general Ante Gotovina prihvatio je priznanje za počasnog građanina Grada Preloga, no nije uspio doći 5. prosinca na svečanu sjednicu na kojoj bi mu nagrada bila osobno uručena.

U nastavku donosimo pismo koje je poslao gradonačelniku Ljubomiru Kolareku.

“Poštovani gradonačelniče, zahvaljujem se od srca Vama, članovima Gradskog vijeća i predsjedniku Gradskog vijeća Grada Preloga, što ste me imenovali svojim počasnim građaninom. Čast mi je što sam danas, na sedamstopedesetu obljetnicu spomena imena Preloga jedan od vas. Međimurje je kraj vrijednih domoljuba i tradicije obrta, na drevnom trgovačkom raskrižju između Mure i Drave.

Nedavna agresija još je rana na biću hrvatskog čovjeka, i Preložani su dionici naše pobjede u Domovinskom ratu. Na najbolji način dajete primjer kako se radom i zalaganjem voli domovina i osigurava opstanak hrvatskog čovjeka na svojem vjekovnom tlu, za budućnost naših obitelji i pozicioniranje domovine Hrvatske u europskoj zajednici kojoj kulturno i geografski oduvijek pripada.

Kako danas, zbog posla kojim se bavim, na žalost ne mogu biti s vama, koristim priliku čestitati ovogodišnjim laureatima Grada Preloga. Veselim se skoroj posjeti Gradu Prelogu, kada ću preuzeti povelju koju ste mi dodijelili i na kojoj vam još jednom zahvaljujem, te uz druženje upoznati naš grad i naše ljude. S poštovanjem – Vaš Ante Gotovina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije