odlična ideja

UZBUDLJIVE AKTIVNOSTI ‘Z cugom v zeleno Međimurje’ dovelo oduševljene goste u Oporovec

Zahvaljujući Turističkoj zajednici Međimurske županije te Laboratoriju održivog turizma, u subotu, 20. travnja, Međimurje je posjetilo preko 150 turista volontera te novinara krećući u ranim jutarnjim satima s Glavnog kolodvora u Zagrebu vlakom prema Čakovcu

Zašto baš vlakom? Hvalevrijedna akcija „Z cugom v zeleno Međimurje“ želi osvijestiti posjetitelje o zaštiti okoliša te smanjenju CO2 emisija. Naime, istraživanje pokazuje kako 75% turista za dolazak i kretanje po Međimurskoj županiji koristi osobni automobil, što pak ostavlja veliki negativni CO2 trag na naš okoliš. Stoga se posjetitelje potiče da putuju vlakom ili organizirano autobusom, koje su ekološki prihvatljivije opcije.


Turisti volonteri, povodom Dana planeta Zemlje, sudjelovali su u brojnim radnim akcijama diljem Međimurja na koje ih je doveo Hop-on/Hop-off bus, a jedan dio posjetitelja došao je i u Oporovec, na imanje obitelji Zadravec.

Kako se grupa posjetitelja sastojala od roditelja i djece, aktivnosti su bile prilagođene svim uzrastima. Posjetitelji su tako imali razgled farme i sirane OPG-a Zadravec, mogli su degustirati domaće proizvode od kozjeg mlijeka te domaći kruh, sudjelovali su u igraonici „Pomazi meee“, a potom su preuzeli i ulogu pastira te su vodili koze na obližnji ranč „Tršćanski zvir“.

Ukusni domaći ručak osigurala je Turistička zajednica Grada Preloga, a nakon ručka slijedilo je veselje – uz aktivnosti oko ranča, posjetitelji su naučili kako se prave lukovi i strijele od materijala koji su sami pronašli u šumi, a dan su završili pečenjem frkanaca nad logorskom vatrom.


Putovanje vlakom, slow travel, te popratne aktivnosti i volontiranje savršeno spadaju u koncept održivog turizma Međimurja. Povezivanje pružatelja aktivnosti, smještaja, OPG-ova te turističkih zajednica urodilo je plodom – oduševljenim turistima koji će se zasigurno vratiti, ali i promovirati Međimurje kao destinaciju vrijednu posjeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije