radni sastanak

FOTO Ministar obrane Ivan Anušić u posjetu Prelogu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, a uz njega i general pukovnik Tihomir Kundid, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske danas je bio u radnom posjetu Prelogu

Nakon radnog sastanka s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom uslijedio je posjet tvrtki Šestan – Busch d.o.o. u Prelogu, koja se bavi proizvodnjom proizvoda za osobnu zaštitu, primarno zaštitnih kaciga, inače dugogodišnjeg partnera Ministarstva obrane. „Ne treba posebno govoriti koliki je značaj ove tvrtke za Grad Prelog, ali i cijelu Međimursku županiju. Riječ je o reprezentativnoj tvrtki koja zapošljava stotinjak radnika, ima odlične plaće i poželjan je poslodavac svakom radniku, ne samo s područja Međimurja, nego i šire, rekao je gradonačelnik Kolarek.

 U kratkom obraćanju ministar Anušić je istaknuo: „Kada Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda se time trebamo ponositi i trebamo isticati, rekao je ministar te naglasio da je to svakako zaštitna kaciga koju radi tvrtka Šestan Busch. Sami njihovi proizvodi i njihov plasman tog proizvoda su vrhunski i ja tu apsolutno nemam što dodati.

Kada govorimo i vojnoj industriji, obrambenoj industriji, ona možda nije bila toliko interesantna do prije pet ili šest godina, možda ni prije dvije godine. Danas je ona zasigurno tema broj jedan i roba koja je broj jedan tražena u svijetu i Europi. Vidite da danas fali i oružja, i municije i streljiva, i opreme, svega fali.

Sada više praktički ne pitate za cijenu, nego se kupuje jer se vojnici moraju opremiti, jer se države moraju štititi i braniti od agresije koja je prvenstveno započela s ratom prije nešto malo više od dvije godine, napadom Rusije na Ukrajinu. Svijet je u kolektivnoj globalnoj geopolitičkoj promjeni i moramo biti svi spremni na to. Zato je ova industrija izuzetno bitna, ne zbog proizvodnje i izvoza, to je u ekonomskom smislu, ali bitna je zbog vlastite proizvodnje i samodostatnosti i samoodrživosti u vojnoj opremi i u vojnom naoružanju“.

Uz predstavnike Ministarstva obrane, radnom je posjetu nazočio i varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je također istaknuo važnost suradnje brojnih tvrtki sa sjevera Hrvatske sa Ministarstvom obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije