PRELOG Robert Homan održao seminar za dirigente i voditelje puhačkih orkestara

U organizaciji Puhačkog orkestra Grada Preloga, prošle subote, 21. travnja, održan je seminar za dirigente i voditelje puhačkih orkestara. Voditelj seminara bio je Robert Homen, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Seminar se održava već četvrtu godinu zaredom upravo zbog vrijednosti usavršavanja članova.

Robert Homen je diplomirao Dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dugi niz godina radio je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, ispočetka kao zborovođa, a potom i kao stalni operni dirigent.

Kao dirigent radio je s mnogim orkestrima i opernim kućama u Hrvatskoj i šire (HNK Split, HNK Osijek, Narodno pozorište u Sarajevu, Zagrebačka filharmonija, Dubrovački simfonijski orkestar, Podgorički simfonijski orkestar, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, Teatro Verdi– Trst, Simfonijski puhački orkestar OSRH…).

Vodio je zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma s kojim je osvajao brojne nagrade. Čest je gost dirigent Zbora Hrvatske radiotelevizije. Vodio je zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma s kojim je osvajao brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Trenutno vodi Zbor Židovske Općine u Zagrebu Lira s kojim je također osvajao mnoge nagrade na državnim i svjetskim smotrama i s kojim je gostovao širom svijeta (Europa, Australija, Izrael, Amerika…).

Čest je član stručnih komisija na natjecanjima vokalnih ansambala i smotrama puhačkih orkestara te održava seminare iz dirigiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Vidno ponosan, dirigent Puhačkog orkestra Grada Preloga prof. Igor Hrustek zahvalio je svojim sviračima na izvrsno obavljenom seminaru.

Pohvalama se pridružio i sam maestro Homen riječima: – Orkestar je na zavidnom nivou sviranja, s obzirom na dob članova i kratko vrijeme postojanja orkestra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije