SAJAM CVIJEĆA Prelog postaje ‘grad cvijeća’, čeka vas i zanimljiv program

Turistička zajednica Grada Preloga i ove je godine organizator tradicionalnog Sajma cvijeća u Prelogu. Sajam cvijeća će se održati od 27. – 29. travnja 2018. godine.

Grad Prelog ujedno je i “Grad cvijeća”, a upravo taj epitet privlači posjete grupa i turista iz cijele Hrvatske, stoga je sama manifestacija prerasla u jednu prepoznatljivu manifestaciju koja okuplja izlagače iz cijele zemlje te inozemstva (Mađarska i Slovenija). Sajam cvijeća poprima tradiciju u Prelogu i Međimurskoj županiji od 1999. godine, kada je Turistička zajednica Grada Preloga krenula sa organizacijom ove prekrasne manifestacije.

Cilj Sajma cvijeća je potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola. Stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja te pružiti zanimljiv popratni zabavni program. Sajam traje tri dana kroz koja se isprepliće bogat kulturno – umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači.

Želja je okupiti uzgajivače cvijeća, sadnica, proizvođače alata, strojeva i ostalih pomagala vezanih za uređenje vrtova, parkova i okućnica. Izlagači Sajma cvijeća mogu biti cvjećari, tvrtke koje se bave cvijećem i hortikulturom, odnosno svi oni koji su na bilo koji način vezani za uređenje vrtova i okoliša. Sajam ima izložbeno prodajni karakter.

Program:

27. travnja (petak) – 17.00 sati

Dječji vrtić “Fijolica”
Dječji vrtić “Vesela loptica”
Sumartonski Lepi Dečki
Mažoretkinje Grada Preloga
Izložba “Moja prva početnica”, Muzej Croata insulanus, 19 sati

28. travnja (subota) – 16.00 sati

Etno grupa “Komedija” – prijepodnevni sati
Puhački orkestar Grada Preloga –
Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog
Plesni studio “Korak”
KUD “Mostanje” – Karlovac

29. travnja (nedjelja) – 16.00 sati

Pjevački zbor Grada Preloga
Plesno scenska skupina Udruge umirovljenika Prelog
Udruga “Kalinka”
KU “Seljačka sloga” Prelog
Tamburaški sastav KU Seljačka sloga Prelog

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije