PETI rođendan Puhačkog orkestra Grada Preloga

U subotu 12. svibnja, u Domu kulture Grada Preloga svoj su peti po redu godišnji koncert održali članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga.

Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga na području Preloga, a svojim nastupima prate brojna događanja na području Preloga.

Puhački orkestar Grada Preloga osnovan je 21. studenog 2013. godine, a u to doba okupio je uglavnom mlade glazbenike, tada učenike osnovne škole.

Ovo još uvijek mlado glazbeno društvo, nastavlja dugu tradiciju priločkih limenih glazbi. Prva je tako limena glazba u Prelogu, u sklopu tadašnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovana 1905. godine.

Voditelj orkestra je profesor Igor Hrustek, a 2017. godine bili su uspješni domaćini Županijske smotre puhačkih orkestara Međimurske županije.

Njihovi gosti na koncertu bili su Pjevački zbor Grada Preloga te Scifidelity Orchestra.

I Pjevački zbor Grada Preloga ove će godine proslaviti pet godina svoga postojanja, a taj će jubilej proslaviti krajem godine, koncertom u sklopu Adventa u Prelogu.

Scifidelity Orchestra osnovan je 2011. kao podskupina OctoberLighta jer se u jednom trenutku nakupilo mnogo autorskih stvari koje se nisu uklapale u koncept popularne glazbe.

U želji da se kvalitetnije glazbeno izraze Stjepan i Benjamin Horvat (kontrabas i banjo), te Abel i Jošua Kovačević (bubanj i saksofon) počinju nastupati pod tim imenom.

Kasnije im se pridružuju Filip Horvat (trombon), te Robert Pajić (klarinet).

U odličnom programu uživali su i gradonačelnik Ljubomir Kolarek te njegov zamjenik Zdravko Kvakan, kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, zatim počasni građanin Grada Preloga Marijan Ramušćak te zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina.

Podjeljena su i priznanja i zahvalnice, a posebno je priznanje za pet godina rada i pomoći u radu orkestra primio Petar Novak.

U ime članova Puhačkog orkestra Grada Preloga, svima je na dolasku i praćenju rada orkestra u prošlih pet godina zahvalila predsjednica udruge Ivana Samardžija Bermanec.

Rođendansko slavlje nastavljeno je druženjem svih članova koji su primili i male, simbolične poklone za svoj rođendan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije