PRELOG Kolarek i Kvakan zajedno traže povjerenje građana za novi mandat

– Sve svoje znanje uložili smo u protekle četiri godine u rast i razvoj svih naselja Grada Preloga. Nastavljamo zajedno dalje u koaliciji HDZ – HSS za još snažniji i bolji Prelog – poruka je koju su danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kavani Lovac u Prelogu uputili Ljubomir Kolarek (HDZ), kandidat za novi mandat na čelu Grada Preloga i Zdravko Kvakan (HSS) kandidat za njegovog zamjenika.

Predstavljen je i letak na kojem je pod nazivom “Djela, a ne riječi” pobrojano sve ono što se u prošlih četiri godine napravilo u svim naseljima Grada Preloga.

Za ravnomjerni razvoj svih mjesta Grada Preloga

– U prvom planu u dosadašnjem radu bio nam je ravnomjerni razvoj svih naselja Grada Preloga, rekao je Kvakan te pobrojio što se u kojim sredinama izgradilo.

– U Čukovcu je izgrađen Sportski park i uređen društveni dom, u Oporovcu uređeno nogometno igralište i Trg Svetog Nikole, u Hemuševcu uređen park i obnovljena crkva, u Cirkovljanu izgrađen sportski park, glavni trg, obnovljena crkva, uređeno dječje igralište te okoliš grobne kuće. U Otoku uređen sportski park, društveni dom i pješačko – biciklistička staza. U Čehovcu uređeno dječje park- igralište, te naglasak na posebno vrijednoj investiciji gradnje kanalizacije koja je danas u završnoj fazi. U Draškovcu nas nekoliko dana dijeli do početka izgradnje sportske dvorane. U Prelogu, samo u krugu od pola kilometara, možemo nabrojiti desetke ostvarenih projekata – raskršće sa semaforima, asfaltiranje ulica Sajmišna – Prvomajska – Konoplišće – Petra Krešimira…, obnova crkve s okolišem, Kuća Habuš, uređenje pošte te Doma kulture, Doma zdravlja s ambulantom za vađenje krvi i ginekološke ordinacije. Sve su to dokazi da brinemo i da ćemo brinuti za napredak svakog mjesta – izjavio je Kvakan.

Deset glavnih točkaka programa

Ljubomir Kolarek izdvojio je deset glavnih točki njihovog izbornog programa.

– Izgradnja komunalne infrastrukture odnosno kanalizacije u prigradskim naseljima i dijelovima grada gdje nije izgrađena, izgradnju Dječjeg vrtića Prelog aplicirali smo na mjeru 4.1. Izgradnja zaobilaznice grada Preloga čime bi se smanjile gužve te povećala sigurnost građana zbog gospodarskog napretka Preloga te povećanja kamionskog prometa. Proširenje Industrijske zone Sjever i izgradnja Poduzetničkog centra u kojem bi se pružila prilika mladima za započinjanje vlastitog posla. U programu je razvijati grad Prelog kao ‘pametni grad’ sa razvijenom informatičkom infrastrukturom, uvođenjem širokopojasnog interneta, proizvodnja zelene energije i njezino pametno trošenje, selektiranje otpada te briga o okolišu i hortikulturi. Proširiti mjere pomoći obiteljima, unaprijediti i proširiti zdravstvene usluge dovođenjem bar još jednog pedijatra, brinuti o ljudima treće životne dobi, razvijati lječilišni turizam i toplice, obogatiti kulturni sadržaj te jačati pomoć udrugama, rekao je Kolarek te nastavio: – Potrebno je izgraditi i dograditi sportske objekte i igrališta, rekonstruirati i dograditi sportski objekt u Čehovcu, izgraditi sportsku dvoranu u Draškovcu, nadstrešnicu u Cirkovljanu, izgraditi teren s umjetnom travom u Prelogu.

– Razvoj turističkih i sportskih sadržaja uz prostor Priločkog jezera i toplica u Draškovcu te opremanje i jačanje DVD-ova i civilne zaštite sa područja grada Preloga, to su sve smjernice našeg programa, istaknuo je između ostalog Kolarek te najavio da bi do Svih svetih trebala biti gotova izgradnja Robne kuće u Prelogu.

Kolarek i Kvakan izjavili su kako rade na zajedničkoj listi s novim mladim imenima i uz bok njima ljudima s iskustvom.

– Nemamo se čega sramiti što smo uradili u ove četiri godine. Nismo imali osobne interese već smo radili isključivo u cilju razvoja Preloga i u interesu građana i malih običnih ljudi – rekao je dvojac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije