NOĆ MUZEJA U PRELOGU Mozart za klavirom izrađen od šibica

Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina provodi manifestaciju Noć muzeja, koja je u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja. Muzej Croata insulanus Grada Preloga zajedno s Gradom Prelogom, Turističkom zajednicom Grada Preloga, Domom kulture Grada Preloga te Knjižnicom i čitaonicom Grada Preloga uključuje se u ovu manifestaciju već četvrti puta.

Noć muzeja održati će se 27. siječnja 2017. od 18 do 01 sat iza ponoći, a obilježit će je tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga biti će otvorena izložba skulptura od šibica autora Tomislava Horvata, koji će između ostalih izložiti Mozarta za klavirom izrađenog od 210.000 šibica.

Posjetitelji će moći razgledati djela iz zbirke prof.dr.sc. Matije Berljaka u stalom postavu i etnografske eksponate. Hrvatski državni arhiv i Državni arhiv za Međimurje pripremili su predavanje o Konzervatorsko-restauratorskim radovima na knjizi Protokol 1792. – 1830. Poglavarstvo trgovišta Prelog, o čemu će govoriti predavači: Suzana Njegač i Igor Kozjak.

U Knjižnici i čitaonici moći će se vidjeti izložba starih gramofona i vinil ploča svjetski poznatih glazbenika dvadesetog stoljeća “Vječni vinil” i izložba knjižne građe (autobiografija i biografija). Dvadeset i treći po redu Trivija kviz organizira se u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga, a tematski će biti posvećen glazbi dvadesetog stoljeća.

Pred natjecateljima je pedeset pitanja u raznim zanimljivim i zabavnim kategorijama (pogoditi stih, dok smo bili mladi, glazbene nagrade, glazbene uloge…). U glazbenom programu sudjeluju TS Svirci, Podium Brass Kvintet, a posjetitelje će zasigurno zabaviti “Elvis show” – Tribute to Elvis Presley.

Simfoniju u harmoničnom skladu izvornih vina i delicija izvode Vinarija Dvanajščak- Kozol i Srednja škola Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije