GRAD PRELOG Šest projekata Interreg V-A Mađarska – Hrvatska

Na nedavnoj konferenciji za novinare u Gradu Prelogu je Miroslav Hržić, jedan od mladih članova ekipe za izradu projekata Grada, govorio o projektima teritorijalne suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska na koji se je Grad Prelog prijavio:

– Ukupno je podneseno šest projektnih prijedloga od kojih je Grad Prelog kao partner sudjeluje u četiri, u jednom je vodeći partner, dok u dva projekta kao partneri sudjeluju proračunski korisnici Grada – Dječji vrtić Fijolica Prelog i Dom kulture Grada Preloga – istaknuo je Hržić.

Kako je naveo, prijedlozi projekata se odnose na očuvanje, zaštitu, promicanje i razvoj prirodne i kulturne baštine, na promicanje pravne i administrativne suradnje između građana i institucija, tri projekta, na ulaganje u obrazovanje i stručno osposobljavanje za vještine i cijelo životno učenje u razvoju i provedbi zajedničkog obrazovanja, strukovno usavršavanje i programa osposobljavanja, jedan projekt.

Partneri projekta s mađarske strane su iz Letenya i Totszerdahelya, a s hrvatske strane iz Ludbrega, Čakovca i Preloga.

Ukupna vrijednost svih prijavljenih projektnih prijedloga na ovaj javni poziv iznosi 2.641.271,27 eura dok se na partnere s područja Grada Preloga odnosi iznos od 810.236,16 eura, a predviđeno trajanje projekta je od 10 do 20 mjeseci čija se provedba, ukoliko će biti odabrani, očekuju u 2017. i 2018. godini.

– Rezultati odluke o odabiru predanih prijava očekuju se u prvom kvartalu ove godine – istaknuo je Hržić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije