FOTO: U Prelogu održan Susret pjevačkih zborova umirovljenika

Prije nekoliko dana, u Prelogu je Udruga umirovljenika Grada Preloga, koja broji više od 1000 članova, obilježila 70. godina osnutka i djelovanja. Kao dio te proslave te obljetnice, u Prelogu je, u srijedu 5. listopada, održan 4. Susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske.

U dvorani Sportsko rekreacijskog centra DG Sport nastupilo je petstotinjak članova 16 zborova iz cijele Hrvatske. Tako su se u Prelogu okupili pjevački zborovi umirovljenika iz Zagreba, Lipovljana, Nove Kapele, Breznice, Bilja, Rovinja, Makarske, Svete Nedjelje, Marije Bistrice, Pitomače, Karlovca, Slavonskog Broda, Sirača, Pleternice, Donje Dubrave i Preloga.

Uz Maticu umirovljenika Hrvatske organizator, i odličan domaćin, bila je Udruga umirovljenika Prelog, a pokrovitelj manifestacije bili su Grad Prelog te gradonačelnik Ljubomir Kolarek koji je s nekoliko prigodnih rečenica i otvorio susret.

Susretu su nazočili i predstavnici Grada Zagreba, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te predstavnici brojnih tvrtki partnera s kojima Matica umirovljenika Hrvatske surađuje. Zahvalnice za sudjelovanje predali su predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josipa Kovačić te predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Ivan Kosec.

U prigodnim govorima, svi su se prisjetili Međunarodnog dana starijih osoba. Svjetska skupština UN-a o starenju, koja je održana 1982. u Beču, preporučila je da se jedan dan u godini posveti starijim osobama i njihovim problemima, te je proglasila 1. listopad Međunarodnim danom starijih osoba.

Njegovim se obilježavanjem naglašava potreba da se starijim osobama smanji osjećaj da su marginalizirane, izolirane i zaboravljene te da se potakne donošenje mjera protiv njihova zapostavljanja, siromaštva i zanemarivanja. Ovaj dan je prigoda da se i glasnije progovori o pravima ljudi, koji čine sve veći postotak stanovništva, a čiji su socijalni položaj i životne prilike, često vrlo teški, a u nekim slučajevima ispod dostojanstva čovjeka, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije