Najava događaja – 6. umjetnička kolonija, seoske igre, Lov na labuđe pero

6. umjetnička kolonija

U subotu 9. srpnja 2016. s početkom u 11 sati u Pastoralnom centru Blaženog Alojzija Stepinca u Prelogu održat će se ‘6. umjetnička kolonija’ izložbom Vladimira Meglića i njegovih sakralnih motiva.

Vladimir Meglić rođen je 15. travnja 1955. god. u Donjem Pustakovcu (Međimurje). Godine 1975. maturirao je na Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Nakon završene škole radio je na scenografijama u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Akademiju likovnih umjetnosti upisao je 1981. godine, a diplomirao je 1986. na slikarskom odjelu u klasi profesora Josipa Biffela. Od tada djeluje kao samostalni slikar, izlažući na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, između ostalog i s Controm, neformalnom grupom stvaralaca istomišljenika. Prvu samostalnu izložbu priredio je je u njemačkom Konstanzu 1995. godine.

Uz izlagačku djelatnost izveo je radove na nekoliko sakralnih objekata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u tehnikama freske, mozaika i ulja. O njegovu je radu 2006. godine objavljena monografija iz pera Enesa Quiena.

Seoske igre u Čukovcu

U subotu 9.7.2016. s početkom u 15 sati u Čukovcu održat će se 8. po redu seoske igre u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga.

Program natjecanja sastoji se od 8 disciplina -bacanje kamena s ramena, nošenje korpe na glavi, utrka na štulama, trčanje u vreći, guranje bale, nošenje jajeta u žlici, bacanje potkove, potezanje užeta i prenošenje vode u kantama.

Lov na labuđe pero

U nedjelju 10.7.2016. s početkom u 9 sati ispred Nautičkog kluba u organizaciji NK Labud Prelog održat će se Rekreativno sportska manifestacija “Lov na labuđe pero”. Manifestacija okuplja zaljubljenike u vodene sportove, pa će se moći vidjeti natjecanja; Lov na labuđe pero, Alka na vodi, Pračkanje i ostali zanimljivi sadržaji.

Nastupit će Puhački orkestar Grada Preloga, topnik i bubnjarski orkestar Zrinske garde Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije