Članovi preloške Udruge Laganini biciklima do Vukovara

Četvrtu godinu za redom Udruga Laganini Prelog pod pokroviteljstvom Grada Preloga, organizira biciklijadu “Biciklom za Vukovar”.
Okupljeni biciklisti našli su se u petak nešto prije 7 sati ispred župne crkve gdje je obavljen blagoslov biciklista, a sretan put im je prigodnim riječima poželio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Ruta prvi dan

Start je bio točno u 7 sati s usputnim zaustavljanjem kod Policijske postaje Prelog. Vožnjom se krenulo brzinom 25km/h po lokalnim manje prometnim cestama. Staje se svakih 30-tak kilometara, točnije u Đelekovcu, Đurđevcu, Rogovacu i Novakima. U 14:30 je planirani dolazak u Višnjicu gdje će biti popodnevni odmor, večera, noćenje.

Ruta drugi dan

Nastavak puta je u subotu u 5 sati, dok istovremeno u 6 sati iz Preloga kreće autobus s ostalim članovima i zainteresiranima za posjet Vukovaru. Oni će također stati u Višnjici na kavi i s biciklistima će se susresti kod NK Mitnica kako bi u autobus utovarili stvari i bicikle i dalje će nastaviti put zajedno. Kad će doći do Trpinjske ceste zapali će svijeće palim djelatnicima Policijske uprave međimurske na toj cesti. Po dolasku u Vukovar posjetit će vodotoranj, zapaliti svijeće na vukovarskom groblju, posjetit će legendarnu gradsku bolnicu i Ovčaru.

Tijekom puta bicikliste će pratiti kombi trgovine Beciklin s okrjepom i rezervnim dijelovima.

– Kako bismo lakše prevalili ovaj dugačak put pobrinuli su se i sponzori: Tehnix, Sokovi Jil, Mesnice Kiš, Pekare Šercer, City-bar Prelog, Caffe-bar Kapljica, Street bar Prelog, Caffe-bar Forum, Gradska kavana Lovac, Eden, DG Sport i Hotel Panorama- kaže sa zahvalnošću predsjednik Udruge Miljenko Blažeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije