FOTO: Obilježen Dan antifašističke borbe u Prelogu

>> FOTO: Obilježen Dan antifašističke borbe u Prelogu

Polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima, rad Luja Bezeredija, u parku na Trgu Slobode u Prelogu, Grad Prelog obilježio je Dan antifašističke borbe.

Dan antifašističke borbe je državni blagdan u Republici Hrvatskoj, koji se slavi 22. lipnja. Obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. godine, kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi. Predstavnici Grada Preloga cvijeće su položili te odali počast dan uoči praznika, u utorak 21. lipnja.

Grad Prelog će svečano obilježiti i Dan državnosti. Dan državnosti se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski Sabor donio odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

U petak, 24. lipnja 2016. u 18,00 sati u crkvi sv Jakoba u Prelogu služit će se misa za domovinu, a vijenci će se položiti na spomenik Domovinskom ratu u Prelogu, na spomen ploču Ivanu Sokaču u Oporovcu te na spomenik Krešimiru Madiću u Čukovcu, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije