ČLANOVI Udruge Laganini Prelog hodočastili u Međugorje

Udruga Laganini Prelog je organizirala izlet u Međugorje, Mostar i Sarajevo. Ovog su vikenda, od 6. do 8. travnja 2018. članovi udruge Laganini hodočastili u Međugorje.

Krenulo se autobusom iz Preloga već u četvrtak navečer. U petak u jutarnjim satima se stiglo u Međugorje i taj dan se iskoristio u kontemplaciji, molitvi te odlasku na Brdo ukazanja i Križevac.

U subotu se razgledalo etno selo Herceg te kulturno povijesne znamenitosti Mostara uz stručno vodstvo lokalnog vodiča. Nedjelja je bila rezervirana za glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo.

Razgledala se Inat kuća, posebna građevina koja se nalazi nasuprot vijećnici; Baščaršija, niz trgovina u središtu Sarajeva, građena po uzoru na arapske sukove; Morića han; Sebilj trg gdje se nalazi fontana posebnog oblika izgrađena 1891. godine; Gazi Husrevbegova džamija iz 1530. godine koju je dao izraditi bosanski namjesnik Gazi Husrev beg; Latinska ćuprija (Principov most), mjesto atentata na austrougarskog prijestolonasljednika Ferdinanda; Begov bezistan; katolička katedrala izgrađena 1889. godine; Židovska mahala; Svrzina kuća- pruža zanimljiv pregled kulture življenja u Sarajevu tijekom Osmanskog Carstva, uz prikaz tradicionalnog načina pripreme turske kave; stara pravoslavna katedrala na Varoši itd.

U večernjim su se satima izletnici sretno vratili u Prelog. Već za dva mjeseca, povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, Udruga Laganini Prelog organizira šestu po redu dvodnevnu biciklijadu od Preloga do Vukovara u spomen na pale branitelje te poziva da im se pridružite. Informacije i prijave pratite na službenim stranicama Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije