Udruga umirovljenika Prelog slavi 70. rođendan

U Hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu Udruga umirovljenika Prelog održala je godišnju skupštinu. Na skupštini je jednoglasno prihvaćen Plan i program rada za 2016. godinu i Financijski plan, kojeg je podnio i obrazložio predsjednik Udruge Ivan Kosec.

Usvojeni plan i program rada za naredno razdoblje i dalje će se temeljiti na humanitarno-socijalnom programu te druženjima u sklopu sportskih, zborskih, plesno-scenskih i tamburaških aktivnosti.

Kroz humanitarno-socijalni program i dalje će se zalagati za ostvarivanje prava svojih članova i zastupati ih pred nadležnim tijelima, nastaviti će se besplatno obavljati mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi za svoje članove te organizirati posjeti starijim, nemoćnim i bolesnim osobama kao i druženja sa štićenicima domova za starije osobe.

Na kraju osnovnog dijela skupštine, predsjednik Udruge Ivan Kosec, zahvalio je svim članovima Udruge koji učestvuju u radu konferencije, Izvršnog odbora, Nadzornog odbora, Odbora kase uzajamne solidarne pomoći za pogrebninu i članovima Stegovnog suda. Posebno se zahvalio članicama pjevačkog zbora, članovima sportske sekcije te članovima plesno-scenske i tamburaške sekcije, s naglaskom na to da su oni najviše doprinijeli da Udruga umirovljenika Prelog normalno funkcionira i postiže odlične rezultate.

Na redovnoj godišnjoj skupštini svečano i veselo su proslavljene 50. i 60. obljetnice brakova članova Udruge:

50. godina braka: Mihac Ivan i Agneza, Mustač Stjepan i Katica, Turek Josip i Tinka, Brisar Stjepan i Marija, Strahija Tomo i Katarina, Vlah Josip i Magdalena, Mikec Ivan i Jelena, Zelenić Stjepan i Cecilija, Šestan Petar i Emilija, Pongrac Stjepan i Vera, Čmrlec Nada i Josip, Strahija Drago i Katarina, Marđetko Ivan i Ana, Kolarek Ignac i Emilija, Rojko Petar i Rajka, Grabant Stjepan i Katarina, Eugen i Jelena Jeđud

60. godina braka: Blažinčić Franjo i Ivanka, Antolek Antun i Cecilija, Kosir Franjo i Emilija, Blažinčić Ivan i Marija, Josip i Marija Gajnik

Predsjednik Ivan Kosec čestitao je slavljenicima na 50. i 60. godina ljubavi i sloge uz riječi: “Kada kažemo pola stoljeća je prošlo, čini nam se dugo, ali kada pola stoljeća prođe u ljubavi i slozi, onda je to nevjerojatno brzo” , te im poručio da požive još dugo, dugo, dugo.

Slavljenicima je uz pjesmu čestitao pjevački zbor Udruge Umirovljenika te Herman Katarina koja im je u ime plesno – scenske sekcije, uručila lijepe i dirljive stihove.

Ova godina posebna je i po tome što će Udruga koja broji više od 1000 članova svečano proslaviti 70. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije