Program manifestacije Noć knjige 2016. i Dani Međimurske županije

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga već petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu. Ove godine Noć knjige održava se uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige točnije u petak 22. travnja.

Uz tradicionalni večernji program, Noć knjige 2016. imat će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.

Ove se godine u svijetu obilježava 400. obljetnica smrti W. Shakespearea i M. Cervantesa, kao i 100. godišnjica od prvog objavljivanja ‘Priča iz davnine’ Ivane Brlić Mažuranić. Stoga ćemo, prema mogućnostima, u program Noći knjige uvrstiti spomenute autore kao lajtmotiv organiziranih aktivnosti.

U matineji organiziraju izradu digitalnih slikovnica s predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole, a u večernjem terminu organiziramo aktivnosti za djecu, mlade i odrasle.

Dječji tj. Obiteljski program započinje u 18:00 sati u multimedijalnoj dvorani s predstavom Dječak vuk i tri prasice dramske skupine DADA koja djeluje u okviru čakovečkih Pinkleca. Posjetitelji će moći sudjelovati i na Coprničinoj pričaonici koja će se održati nakon spomenute predstave. Za one koji su željni multimedijalne zabave, organiziraju i projekciju interaktivnih Priča iz davnina I.B. Mažuranić u studijskoj čitaonici koja će trajati od 18 do 20 sati.

Mladi će imati prilike sudjelovati u projektu Tulum s(l)ova čij će se aktivnosti odvijati od 18 do 22 sata u prostorima Knjižnice a u okviru kojih odajemo počast W. Shakespeareu i njegovom djelu Romeo i julija.

Program za odrasle započinje u 18 sati svečanim otvaranjem manifestacije, dodjelom nagrada Junacima knjižnice te putopisnim predavanjem o Maleziji, Burmi i Tajlandu koje će održati poznati Putoholičari, Branko i Iva Krčmar. Ove aktivnosti odvijat će se u prostoru Muzeja. U glazbenom dijelu večeri nastupit će mlada umjetnica Lea Šprajc koja će se predstaviti s međimurskom popijevkom dok će u 21 započeti Trivija kviz kojim odajemo počast M. Cervantesu.

Sve aktivnosti su besplatne i otvorene za javnost, te pozivamo građane da nam se pridruže u ovogodišnjem obilježavanju manifestacije Noći knjige i Dana županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije