Prelog: Projekt ForLIFE za zaštitu i razvoj prirodne i kulturne baštine

Grad Prelog prijavio je zajednički projekat na otvoreni poziv u okviru Programa suradnje Interreg V – A Slovenija – Hrvatska. Prijavljen je projekat pod nazivom ForLIFE i to na prioritetnu os, Očuvanje, zaštita, promidžba i razvoj prirodne i kulturne baštine, piše Prelog.hr.

Projekat je rezultat zajedničkih dogovora i interesa projektnih partnera i to Grada Preloga, Općine Donja Dubrava, Grada Ludbrega, Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurska priroda s hrvatske strane i Općine Puconci i Općine Šalovci s slovenske strane.

Glavni cilj projekta je zaštita prirodnih resursa prekograničnog područja i očuvanje vrijednosti biološke raznolikosti za buduće generacije. Vodeći partner je Grad Prelog, ukupna vrijednost projekta je 1.177.705 eura dok je za aktivnosti Grada Preloga predviđeno 299.275 eura.

Prijavnica ima 209 stranica i izrađena je od tima ljudi, službenika Gradske uprava Grada Preloga. Radi se o prvoj, tako zahtjevnoj prijavnici koja je izrađena vlastitim snagama Grada Preloga. Ova prijavnica je jedan od prvih koraka koje Grad Prelog poduzima vezano uz radove na uređenje prostora Marine i to iz sredstava Europskih fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije