CZK RUDAR

FOTO Grad Mursko Središće u suradnji s građanima kreira buduću razvojnu strategiju

U Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću je u utorak, 9. travnja napravljen sastanak predstavnika Grada Mursko Središće, gradskih ustanova i društava, zainteresiranih predstavnika udruga i vijećnika te tvrtke BDC na temu kreiranja razvojne strategije za razdoblje 2024. – 2031

Uvodno se obratio gradonačelnik, čime je ujedno i postavio glavni okvir ulaganja u projekte u nadolazećem razdoblju, od kojih su mnogi već i započeli.

Riječ je o proširivanju gospodarske zone, dogradnji dječjeg vrtića i škole, izgradnji planinarskog doma, rekonstrukciji glavnog raskrižja u centru, multikulturalni dom u Sitnicama, provođenje aglomeracije u naseljima Križovec i Štrukovec, kao i otvaranje novih ulica, pri čemu je proširenje Augusta Šenoe prvo. Tu je i gotova projektna dokumentacija za Interpretacijski centar industrijske baštine, zatim dovršetak etno kuće, proširenje šetnice do Podturna, male skele u centru mjesta i uređenje lučnice.

Tu je i energetska obnova nove sportske dvorane, što značajno utječe na sportsku infrastrukturu, uz Sokolski dom koji će biti otvoren kroz koji mjesec. Želi se nastaviti razvoj društvenog života, razvoj kulture, ali i očuvanje prirode, što je jedna od glavnih odrednica.

Ne odustaje se ni od dugoročnog cilja, zaobilaznice, a želja je i da se u Murskom Središću povećaju smještajni kapaciteti, te da se u perspektivi kroz javno privatno partnerstvo jednoga dana otvori i gradski bazen. Naravno, tu su i brojni manji projekti koje je želja ostvariti.

Nakon toga, od voditelja radionice ukratko je predstavljen hodogram izrade same strategije, kako bi se zainteresirani upoznali s modelom na koji će se prikupljati informacije, a onda i izraditi strategija. Pri tome valja naglasiti je već sastanak, odnosno radionica bila prvi korak u prikupljanju korisnih inputa za izradu dokumenta.

Potrebama, mogućnostima i idejama uključili su se različiti dionici društvenog života, pa je radionica potrajala i duže nego je prvotno bilo zamišljeno. Dokument će služiti kao strateški dokument i nositi prednost pri prijavi projekata, te kao smjernica razvoja, što znači i smjernica za prijavu projekata u nadolazećem razdoblju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije