Na bivšem MTČ-u umjesto nove Gradske uprave urbane vile ili tržnica!?

Na posljednjoj sjednici čakovečkog Gradskog vijeća prihvaćen je prijedlog proračuna za 2016. godinu u iznosu o od 146.043.089,00 kuna. Razlog ovakvom velikom povećanju u odnosu na godinu dana ranije, kazao je gradonačelnik Stjepan Kovač leži u Uputama Ministarstva financija, u kojoj stoji da u proračunu lokalne jedinice trebaju biti obuhvaćeni i namjenski i vlastiti prihodi proračunskih korisnika (gradske ustanove, Javna vatrogasna postrojba i osnovne škole), što povećava plan prihoda proračuna Grada za otprilike 17 milijuna kuna.

– Isto takao, nastavlja Kovač u projekcije proračuna se stavljaju investicije koje su već započete kao što je to u ovom slučaju oporabilište otpada Totovec i izgradnja sportske dvorane osnovne škole u Ivanovcu, a postoji želja da se revitalizira trenutno najatraktivnija gradska lokacija, prostor bivšeg MTČ-a, čime ćemo se baviti po završetku aglomeracije.

Tako je Kovač otkrio da za taj prostor već postoji nekoliko zainteresiranih kupaca, a krajem ove godine trebala bi biti održana i licitacija za njegovu prodaju. Grad je, kazao je Kovač, napravio prvi korak, odnosno napravljena je izmjena GUP-a, kako bi investitori znali što mogu ovdje raditi. Ono što definitivno ne želimo je nastavak bilo kakve proizvodnje,naglašava čakovečki gradonačelnik,već da se taj prostor u potpunosti revitalizira i bude u otvorenoj javnoj namjeni za građane, s obzirom na to da je to jedna od najatraktivnijih gradskih parcela.

Ono što znam, kazao je Kovač, je to da jedan od investitora koji je potencijalni kupac želi na tom prostoru izgraditi urbane vile, a isto tako postoje želje i projekti da se ovdje napravi vrhunska tržnica, ne samo poljoprivrednih i sličnih proizvoda, već s trgovinama koje bi upotpunile tu ponudu.

Želja za novom Gradskom upravom postoji, ali sada nije vrijeme za to

Znači li sve ovo što je spomenuo, da se na tom prostoru odustaje od izgradnje nove Gradske uprave što je bila ideja i želja njegovog prethodnika Branka Šalamona, Stjepan Kovač je istaknuo kako ne živimo u vremenu u kojem bi se mogli upustiti u takvu investiciju. Nova Gradska uprava može se graditi jedino u slučaju da se projekt financira iz sredstava Europske unije ili nekih drugih fondova. Grad Čakovec nema sredstava da krene u izgradnju nove zgrade, jer prije svega treba podmiriti ono što je važnije, a to su potrebe svih njegovih građana i udruga s područja grada.

– Slažem se s time, naglasio je Kovač, da je sadašnja Gradska uprava premala i da pucamo po šavovima, ali snalazimo se, i dok god će to biti moguće, tu ćemo raditi. Naravno da postoji želja da se izgradi jedan novi reprezentativni gradski prostor, odnosno nova Gradska uprava, ali sada još nije vrijeme za to.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije