Izglasan Proračun Grada Čakovca za 2016. godinu

Na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca, održanoj u četvrtak, među 20 točaka dnevnog reda našli su se i prijedlog Rebalansa Proračuna Grada Čakovca za 2015. godinu te prijedlog Proračuna Grada Čakovca za 2016. godinu.

Prema prijedlogu koji se našao pred vijećnicima, predloženo je smanjenje ovogodišnjeg proračuna za 6.751.928,74 kune. Kao razlog smanjenu navedeno je smanjenje prihoda od Poreza na dohodak te smanjenju podrške projektima iz drugih proračuna. Novi iznos ovogodišnjeg Proračuna Grada Čakovca iznosi 122.844.064,64 kune, a usvojen je sa 14 glasova za, 2 protiv te dva suzdržana.

Pred vijećnicima se našao i prijedlog Proračuna za iduću godinu, u iznosu od 146.043.089,00 kuna. Razlog ovako velikom povećanju u odnosu na godinu dana ranije, leži u Uputama Ministarstva financija, u kojoj stoji da u proračunu lokalne jedinice trebaju biti obuhvaćeni i namjenski i vlastiti prihodi proračunskih korisnika (gradske ustanove, Javna vatrogasna postrojba i osnovne škole), što povećava plan prihoda proračuna Grada za otprilike 17 milijuna kuna. Proračun je u predloženom iznosu, nakon rasprave, usvojen sa 14 glasova za, dva protiv te dva suzdržana.

Vijećnici su na današnjoj sjednici birali i nove članove Savjeta mladih u razdoblju od 2015.- do 2019. godine. Za članove Savjeta mladih mogu biti birane osobe s prebivalištem na području Grada Čakovca, u dobi od navršenih petnaest do navršenih trideset godina života, a predlažu ih udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka.

Pristiglo je 11 kandidatura, a u novi sastav Savjeta mladih izabrani su Blanka Herman, Matija Kikelj, Berta Korunek, Hrvoje Krištofić, Franka Krnjolul, Ivana Mesarić, Tihana Miri, Dino Vabec i Jurica Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije