U Biblioteci ‘Insula’ izdana djela D. Jaklina, M. Muršića i Z. Kovača

>> U Biblioteci “Insula” izdana djela D. Jaklina, M. Muršića i Z. Kovača

Prostor Knjižnice “Nikola Zrinski” u četvrtak navečer bio je ispunjen ljubiteljima pisane riječi. Naime, predstavljeno je ovogodišnje izdanje Biblioteke “Insula”, koje se već 12 godina financira proračunskim sredstvima Grada Čakovca.

Komisija je odlučila da su od devet na natječaj pristiglih djela, najbolje zbirka priča Damira Jaklina “Dame, pješaci i konji”, roman Miljenka Muršića “Lažni Čakovčanin”, te zbirka pjesama Prof. Dr. sc. Zvonka Kovača “Zvon u kiši”.

Grad Čakovec projekt “Insula” financira od 2003. godine, s ciljem omogućavanja tiskanja knjiga autorima s ovog područja, ali i promocije čakovečkog i međimurskog literarnog stvaralaštva. Dosad je izdano 40 knjiga, a otprilike trećinu je otkupilo Ministarstvo kulture za potrebe knjižnica u Hrvatskoj.

Da je riječ o kvalitetnoj biblioteci, svjedoči i činjenica da su neki od autora kojima su prvijenci objavljeni u “Insuli”, poput Kristijana Novaka, kasnije postali nacionalno priznati i poznati.

Ove godine tiskane knjige predstavio je urednik biblioteke Miroslav Gakić, a svaki je autor uz predstavljenje, pročitao ulomke iz objavljenih knjiga. Zanimljivo je da su sva tri autora već objavljivala u spomenutoj biblioteci. Predstavljanjem biblioteke započeo je i Mjesec hrvatske knjige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije