Završen remont Gradskih bazena “Marija Ružić”, od sutra svi na plivanje

>> Završen remont gradskih bazena “Marija Ružić”, od sutra svi na plivanje

Nakon redovitog, sada već tradicionalnog godišnjeg remonta, Gradski bazeni “Marija Ružić” u Čakovcu sutra (petak, 11. rujna) ponovo otvaraju vrata za sve posjetitelje. Radovi su trajali desetak dana, a posao provjere i servisa uređaja i instalacija, kao i temeljitog čišćenja bio je vrijedan oko 350.000, što je zapravo dosta manje od prije početka radova procijenjenih 400.000 kuna.

O izvedenim radovima na današnjoj konferenciji za medije govorili su Stjepan Koraj, predsjednik Nadzornog odbora GP Ekom d.o.o. i Miodrag Novosel, direktor Ekom-a. -Naime, kazao je Novosel, gradsko poduzeće EKOM upravlja bazenima Marija Ružić u Čakovcu od samog početka, odnosno punih 17 godina. Ovo nam je 16 godišnji remont koji smo odradili. S obzirom na godine potrebno je sve više ulaganja u opremu koja se nalazi u prostoru bazena, tako da smo ove godine imali nekoliko zahtjevnijih intervencija , no sve je napravljeno prema planu i bazeni su spremni za sutrašnje otvaranje.

Tako je ove godine zamijenjen jedan od pješčano – ugljenih filtera koji smo godinama do sada uspješno sanirali, a isto tako zamijenjen je kompletni softverski sustav servera jer moramo “pratiti” Windows sustav koji je iz godine u godinu sve napredniji.

Posebna pozornost posvećena je sanaciji keramičkih pločica, čišćenju i dezinfekciji opreme bazena, kontroli i servisu klorne stanice,sanaciji instalacija podnog grijanja i tuševa, klima komora i kanala, elektroormara, protupožarnog sustava. I ove je godine remontom obuhvaćen i pripadajući ugostiteljski objekt. GP “Ekom”, koji također donosi znatne prihode. Osim bazena, EKOM brine i o održavanju SRC-a “Mladost” (stadion, kuglana, skate park), streljanu, Macanovog dom i sportskog objekta na NK Sloge.

Kompletne radove remonta, uz tek poneku stručnu pomoć izvana izvodili su uglavnom djelatnici GP Ekom, čime se uštedio znatan financijski iznos. – Ovogodišnji remont je tako odradilo dvadesetak djelatnika EKOM-a, koji su ponovo vrlo kvalitetno napravili sve ono što smo si zacrtali, jer oni zapravo i najbolje poznaju sve probleme koji se javljaju tijekom godine. Spomenimo i to da je dan uoči otvaranja bazena nakon godišnjeg remota uspješno provedena i preventivna vatrogasna vježba koju su u suradnji sa zaposlenicima bazena “odradili pripadnici JVP Grada Čakovca.

Ponuda Gradskih bazena Marija Ružić, kako su stariji sve je šira, i dalje se traži mogućnost skore izgradnje vanjskih bazena

– To je bio i zapravo cilj prilikomi izgradnje prije sedamnaest godina, da ih koriste građani, ali i svi gosti koji dolazeu Čakovec. Ovo je poticaj da Grad Čakovec još više ulaže u takve sportsko rekreativne sadržaje, ne samo na bazenima. Tako je ove godine u sklopu SRC-a Mladost otvoreno igralište za mini golf, a prošle godine otvorili smo adrenalinski park.

Svima nam je isto tako želja, nastavlja Novosel, izgradnja vanjskih bazena. Projekti za njih su odavno gotovi, nažalost još uvijek nije zatvorena financijska konstrukcija jer financijski fondovi uvijek ne daju priliku za ovakve investicije. Pokušali smo s kandidaturom više puta, no nismo udovoljavali svim uvjetima tih natječaja, a jedan od bizarnijih je bio i onaj da moramo biti udaljeni od državne granice najmanje 50 kilometara, što mi nismo.

No, i dalje tražimo nove prilike u dogovoru s Gradom kao vlasnikom i nekoliko razvojnih agencija, jer ti otvoreni bazeni bili bi dodatna vrijednost i komocija koja bi još više doprinijela turističkoj ponudi samog grada.

Ono što pak je već standardno u ponudi Gradskih bazena Marija Ružić je mogućnost korištenja besplatnog Interneta za posjetitelje bazena i WiFi zona. Tu su i nadalje povoljnije ulaznice za bazen Udrugama umirovljenika s područja grada Čakovca, zatim povoljnija ulaznica za građane Grada Čakovca nedjeljom od 18 do 22 sata, te besplatna ulaznica za bazen posjetiteljima koji taj dan slave rođendan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije