Rock dokumentarci pod južnom zidinom Starog grada

Posljednji tjedan Ljeta u gradu Zrinskih donio je i jednu filmsku večer. Čakovečka publika pod zvijezdama je u ambijentu Starog grada mogla odgledati dva odlična glazbena dokumentarca, odabir s DORF-a, festivala dokumentarnog rock filma koji se održava već devet godina u Vinkovcima.

Filmove je predstavio Toni Šarić, direktor i pokretač festivala, te je kazao kako je lijepo što imaju podršku u Čakovcu kada je u pitanje prikazivanje ovih filmova.

Kao uvod u predstojeći subotnji nastup, publika je prvo odgledala film “Sloboda ili ništa”, redatelja Nenada Popovića koji je nastao za vrijeme snimanja istoimenog albuma Partibrejkersa. Nakon toga svoj ekscentrični performance održao je legendarni slovenski umjetnik Marko Brecelj, kojeg starije generacije poznaju iz benda Buldožer.

Upravo njega prati nagrađeni dokumentarac “Stariji parazit ili Tko je Marko Brecelj?” redatelja Janeza Burgera koji je čakovečka publika također dobila priliku pogledati.

O filmu sam Brecelj je kazao kako ga je režiser poštovao i da se tijekom snimanja filma između njih dvojice razvio i jedan prijateljski odnos.- On je film napravio onako kako me on vidio i doživio, bez bilo kakvih mojih uplitanja tijekom snimanja.

Jedino što je moje u tom filmu je naslov i riječi koje ponekad nisu bile po scenariju već jednostavno iz moje glave. Zapravo mogu reći da niti naslov filma baš i nije moj, već je to “djelo” jednog mog anonimnog pljuvatelja, koji mi je to ime dao prije petnaestak godina. Još uvijek ne znam tko je taj čovjek, ali želio bih ga jednom prilikom upoznati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije