FOTO Urban oduševio fanove za kraj Ljeta u gradu Zrinskih

>> Koncert Damira Urbana & 4 u Čakovcu (Subota, 9.7.2017.)

Od petka, 23. lipnja pa do subote, 8. srpnja u Čakovcu se održavala manifestacija ‘Ljeto u gradu Zrinskih’. Već više od deset godina krajem lipnja i početkom srpnja čakovečka publika ima prilike uživati u koncertima i kazališnim predstavama. Tako je bilo i ove godine. Završetak Ljeta nije mogao biti bolji, odličnim koncertom Damira Urbana i njegove ‘četvorke’, u odličnoj atmosferi.

Bogat program bio je ispunjen raznim zanimljivostima za posjetitelje. Uz odlične kazališne predstave, posjetitelji su imali prilike uživati i u brojnim koncertima koji su se održavali u jezeru podno Starog grada.

Koncerti su ujedno bili i glavna atrakcija ove manifestacije. U subotu, 24. lipnja nastupali su popularni Splićani TBF, dok su nas tjedan dana kasnije zabavljali Pips, Chips & Videoclips. Ljeto u gradu Zrinskih završilo je u subotu, 8. srpnja nastupom Damira Urbana & 4.

Od sredine osamdesetih Urbanova vokalna izvedba daje prepoznatljiv pečat kultnom bendu Laufer, a potom kreće u samostalnu karijeru, gdje osvaja kritiku i publiku svakim svojim albumom. Ovaj osebujni autor, posljednjih godina vrlo je produktivan, a posljednja dva albuma Kundera i Mamut potvrdila su da se radi o jedinstvenom umjetniku na domaćoj sceni.

Poseban dio priče o Urbanu svakako su i njegovi koncerti, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Tako je bilo i u Čakovcu, gdje je u dva sata svirke oduševio fanove, a brojne zainteresirane zaintersirao zasigurno za svoju glazbu.

Kao i obično Urban je odlično komunicirao s publikom, spomenuo vozača koji je praktički član benda, a koji je Međimurac, kao i jednog od ljudi koji su ga uveli u svijet glazbe, Alena Tiblijaša, koji je nedavno preselio u Međimurje. Istaknuo je i kako je ljetna pozornica uz dvorac Zrinskih prekrasno mjesto za svirku.

Jedan od vrhunaca nastupa bilo je i kada je 12-godišnja Međimurka Zara, na bubnjevima odsvirala s bendom pjesmu ‘Odlučio sam da te volim’. Repertoar je bio mješovit, Urban je u dva sata svirke odsvirao sve svoje najveće hitove, završnica je bila vrlo dinamična uz velike hitove ‘Mjesta za mene’ i ‘Mala truba’, a potom i poetnični bis uz ‘Priđi mi bliže’ i ‘Kornjača’.

>> VIDEO: 12-godišnja Zara svirala na koncertu s Urbanom

Odlična završnica u stilu odličnog Ljeta u gradu Zrinskih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije