FOTO: Najbolji vatrogasci putuju na Državno u Pulu, saznajte tko su oni

>> FOTO: Najbolji vatrogasci iz Međimurja idu u Pulu, saznajte tko su oni

Čak 108 ekipa sa preko tisuću vatrogasaca sudjelovalo je na Natjecanju vatrogasnih postrojbi Međimurske županije, koje je u subotu održanu na stadionu SRC “Mladost” u Čakovcu. Sudjelovale su ženske i muške seniorske ekipe iz cijelog Međimurja, pobjednici općinskih i gradskih natjecanja.

Unatoč vrućem i sparnom vremenu, natjecanje je, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čakovec, prošlo bez ikakvih problema. Publika je aktivno bodrila svoje favorite, uzbuđenja i pozitivnog rivalstva nije nedostajalo, a nakon natjecanja vatrogasci su se zadržali na druženju.

U kategoriji Žene B, treće mjesto osvojile su vatrogaskinje iz Nedelišća, druge su bile natjecateljice iz Malog Mihaljevca, a najbolji rezultat postigle su članice DVD-a Savska Ves. U kategoriji Žene A treća je bila ekipa Palinovec 1, druge članice DVD-a Mala Subotica, a najbolje u ovoj kategoriji bile su vatrogaskinje iz DVD-a Pustakovec–Buzovec-Putjane.

U kategoriji Muški B treće mjesto osvojila je ekipa Nedelišće 1, drugi su bili vatrogasci iz Palinovca, dok su prvo mjesto osvojili vatrogasci iz Čateksa. U kategoriji Muški A treće mjesto osvojilo je ekipa Palinovec 1, drugi su bili članovi DVD-a Savska Ves, dok su najbolji rezultati postigli vatrogasci iz Dobroboljnog vatrogasnog društva Pustakovec-Buzovec-Putjane. U kategoriji Javne vatrogasne postrojbe natjecali su se vatrogasci iz čakovečke JVP, koji su također dobili pehar.

Čestitajući pobjednicima ali i svim ekipama koje su sudjelovale u natjecanju, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, istaknuo je da je međimursko vatrogastvo najorganiziranije u državi, o čemu svjedoči i velik broj sudionika ovog natjecanja.

Vještine, spremnost i uigranost koju su sve ekipe pokazale, od iznimne je važnosti prilikom eventualnih intervencija, a to su međimurski vatrogasci nebrojeno puta i pokazali, rekao je predsjednik Medved. Svim okupljenim DVD-ima zaželio je puno uspjeha u svim daljnjim natjecanjima, a posebice onima koji će međimurske vatrogasce predstavljati na Državnom natjecanju.

Pobjednicima je čestitao i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović koji je još jednom zahvalio vatrogascima na svemu što su učinili prilikom prošlogodišnjih poplava. Inače, osim predsjednika Medveda i zamjenika župana Vidovića u podjeli pehara najboljim ekipama, pomogli su i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, te pročelnik UO za društvene, protokolarne i europske poslove David Vugrinec.

Inače, prve tri ekipe iz svake kategorije, plasirale su se na Državno natjecanje koje će se dogodine održati u Puli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije