Peticija za zabranu tranzitnog prometa teških kamiona kroz Žiškovec

U Žiškovcu je u tijeku potpisivanje peticije za zabranu tranzitnog prometa za vozila iznad 7,5 tona nosivosti na državnoj cesti D-209 Mursko Središće- Štrukovec- Slemenice- Mačkovec – Šenkovec – Čakovec. Stanovnici tog naselja niz godina “trpe” kamionski promet koji ugrožava sigurnost, posebice najugroženijih sudionika u prometu – djece, pješaka i biciklista, a na toj dionici bilo je i niz prometnih nezgoda sa smrtnim posljedicama.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Žiškovec Dragutin Vugrinec ističe da su u dogovoru s čakovečkim gradskim čelnicima, ali i gradonačelnikom Murskog Središća krenuli u akciju potpisivanja peticije. Naseljem Žiškovec danonoćno “protutnji” niz kamiona i šlepera koji predstavljaju opasnost, a ograničenjem na 7,5 tona brutto nosivosti osjetno bi se smanjio takav promet i povećala sigurnost. Peticija će biti proslijeđena Hrvatskim cestama i Ministarstvu prometa i veza.

Vugrinec ističe i da su protiv izgradnje zaobilaznice koja bi se nadovezivala na most na Muri, a koja bi prema prvobitnoj verziji “izlazila” između naselja Slemenice i Mačkovec. Ovo je dugoročni problem jer radi se o budućnosti naše djece, ali i naselja uz državnu cestu D-209, posebice Slemenica, Žiškovca, Štrukovca i Murskog Središća, napominje Vugrinec te dodaje da su u Žiškovcu odlučni u svom naumu da se taj problem riješi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije