Krampusi “najljepši maškori” 51. Međimurskog fašnika

>> Krampusi “najljepši maškori” 51. Međimurskog fašnika


51. Međimurski fašnik ove je godine bio poseban i po tome što su po prvi puta birane i najbolje fašničke maske. Tako su nakon velike fašničke povorke u kojoj je sudjelovalo više od osamsto maškara iz 28 fašničkih skupina u šatoru postavljenom pokraj središnje pozornice izabrani oni najbolji.

Najboljom fašničkom skupinom proglašeni su Svetomartinski “Krampusi” i za to su nagrađeni poklon bonom sponzora Metss d.o.o.u iznosu od 3500 kuna. Druga nagrada i poklon bon od 1500 kuna osvojile su “Čaplje i štrki” KUD-a Podturen, dok je treće mjesto i nagradno puštavanje na Ptujsko “Kurentovanje ” sljedeće godine pripalo “Laframa” iz KUU Turčišće.

Vera Mihalic i Miljenko Vrančić Miss i Mister fašnika

Osim najboljih maske ove su se godine po prvi put birali Miss i Mister fašnika. Tu laskavu titulu ponijeli su Crvenkapica Vera Mihalic iz Udruge žena Štefanec i Miljenko Vrančić iz selničkog Pikača. . Miss i Mister Fašnika su Vera Mihalic i Miljenko Vrančić. Fašnička zabava svoj je vrhunac doživjela osudom i spaljivanjem glavnog krivca za sve brige, nevolje i probleme, Fašnika, nakon čega je uslijedila zabava u fašničkom šatoru( uz odličan srneći gulaš) gdje su maškare zabavljali (možda ipak malo prekratko s obzirom na veselo raspoloženje “maškora”) Bojan Jambrošić i New York band.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije