Čakovečki dužnosnici zapalili svijeće na grobu Branka Šalamona

27. srpnja navršila se prva godišnjica smrti Branka Šalamona, dugogodišnjeg čakovečkog gradonačelnika i istaknute osobe koja je ostavila velik trag u javnom životu našeg grada. Tim povodom, dužnosnici Grada Čakovca na Šalamonovom grobu upalili su svijeće i položili cvijeće.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenici gradonačelnika Romano Bogdan i Mario Medved te predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat svijeće su zapalili u ime svih građanki i građana Čakovca.

Gradonačelnik Kovač tom je prilikom rekao da ćemo razdoblje u kojem je Čakovec vodio Branko Šalamon pamtiti kao vrijeme kad je komunalno opremljeno gotovo cijelo administrativno područje grada, obnovljene mnoge ulice među kojima i pješačka zona, izgrađeni društveni domovi po mjesnim naseljima, … U njegovo vrijeme postavljeni su temelji i vizure budućeg izgleda Grada, te smo mu zato zahvalni.

Branko Šalamon rođen je u Zagrebu 1948. godine, no od djetinjstva živi u Čakovcu. Bio je predsjednik Gradskog vijeća u mandatu 1997.-2001., gradonačelnik  u mandatu 2001. – 2005. i 2005. – 2009. Na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika 2009. godine, pobijeđuje u prvom krugu, kao kandidat koalicije SDP-a, HSS i HSU.

Nakon izbora 2013. godine do smrti kratko obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća. Branko Šalamon umro je 27. srpnja 2013. godine na Žirju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije